Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, ABD’nin ülkemize açtığı ekonomik savaşta yabancı bankaların bankalardan döviz satın alarak doların yükselmesine vesile olduklarına ve hükümetin ekonomik mücadelesine darbe vurmaya çalıştıklarını söyledi.

“Ülkemizin gerçek kahramanlarının halk ve kuyumcular olduğunu belirten Nihat Çetin Çelik; “Yabancı menşeli bankaların tekrar dövize saldırıp tüm bankalarda ki dövizi satın alma olaylarından dolayı döviz fiyatları tekrar yükselmeye başladı. Yani karşıdaki insanların, Amerika'nın durmaya veya bu ülkeye nefes aldırmaya niyeti yok! Umduklarından çok daha fazla döviz satışı oldu. İnsanlarımız altın ve dövizlerini bozdular. Piyasa çok olumluydu, ancak bir operasyon daha yapılmaya çalışılıyor. Bunu çok uzun vadeli olacağını zannetmiyorum. Dün İstanbul Kapalıçarşı'da altın bozdurduk, gelen altınları aldık bozduk. Bu ülkenin gerçek kahramanları halk ve kuyumcular diye özellikle belirtmek istiyorum. Neden? Çünkü kuyumcular Kapalı Çarşı'ya çok fazla altın getirip bozulan altınları anında nakite çevirip tekrar geri geldiler tekrar altınları aldık. Bu krize ve sarmala dur demek için herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı. Bu kadar kolay değil bu ülkenin başına çorap örmek” dedi.

Vatandaşlara yabancı bankalarda ki mevduatların çekmesi çağrısında bulunan Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik; 

“Vatandaşlarımız yabancı banka yerine kendi öz sermaye bankalarımızı tercih etsinler, milli bankaları tercih ederek onlara çok büyük tokat atalım ve biz onları krize sokalım. Vatandaşlarımız mevduatlarını yabancı bankalardan alarak bir onları krizi sokmuş oluruz. Borsadan paraları çekip döviz alımlarında yabancı bankalar telefon edip ne kadar ellerinde döviz varsa yüksek fiyatlarla dahi olsa alarak doların fiyatını yükseltiyorlar, döviz çıkışına sebep oluyorlar. Bu sefer altın bu kadar çok bozdurulmasaydı, inanın çok daha fazla olurdu döviz fiyatları. Bu bakımdan tüm türk halkına teşekkür ediyoruz duyarlılığından dolayı. Bu ülkenin başına çorap veremeyecekler o kadar kolay yiyemeyecekler.  Türk bankaları yabancı bankalara döviz satımları artık bundan sonra kolay olacağını zannetmiyorum." 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi