Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, “Bu vilayette tefeciler yüzünden esnaflar intihar ediyor” dedi.

Tefeciler esnafların üzerine çöktüğünü ve tefeciler yüzünden esnaflar intihar ettiğini, belirten Burak Erol, Saadet Partililer olarak bu durumdan çok rahatsız oldukların ifade etti.

Gündemi değerlendiren SP İl başkanı Burak Erol, ayrıca Türkiye’de gençlerin işsizlik boyutunu çok yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şuanda içinde bulunduğumuz Zonguldak ili içinde Nizam Caddesi, Doktorlar Sokağı ve AKM bayırının halini görüyorsunuz. Zonguldak’ın durumu ortada Zonguldak Belediye Başkanı tatildeymiş, Binlerce esnafın ve konutun bulunduğu bir alanda çamur,  çukur var. Esnaf arabasını sokamıyor. Ama Zonguldak Belediyesi burayı yapamıyor. Karayollarının çalışma durumuna bakıyor musunuz? Zonguldak- Devrek yolu 40 yıldır tamirde. Bu sorunları ne zaman çözeceksiniz. Tefeciler esnafların üzerine çöküyor. Bu vilayette tefeciler yüzünden esnaflar intihar ediyor. Bu vilayette öğrenciler hap, gençler esrar kullanıyor. Yeni emniyet müdürümüzü ziyaret edeceğiz ve bu konuları ileteceğiz. Biz Saadet Partililer olarak bu durumdan çok rahatsızız. - Tefecilerin adresleri belli isimleri belli üzerine gidin. Yeni gelen İl Emniyet Müdürümüze başarılar diliyoruz ve Zonguldak’ta çok iş olduğunu belirtmek istiyoruz. Saadet Partililer olarak bu durumdan çok rahatsızız. Saadet Partisi’nin  adil, yaşanabilir bir Türkiye kurmak için biz her türlü göreve hazır olduğunu belirten Erol, “Fakirlik sınırı 9 bin 200 lira. Sizin asgari ücretle verdiğiniz para açlık sınırının altında. Hükümet bir bütçe yapıyor. Ama yüzde 40-50 bandında yükselme yapıyor. 400 milyar TL açık oluyor. Bunu ise vergi ve zamla kapatıyor. Yapılandırma Kanunu çıkarttılar. Ama kimse ödeyemiyor. Çünkü çarklar dönmüyor.  Türkiye’de gençler işsiz. Türkiye’nin her yerine üniversiteler açtınız. Oradaki öğrenciler bir profesör görmeden mezun oluyor.  Bir sürü havaalanı var ama uçak inmiyor. Çırak, kalfa yetiştirecek kalkınmayı sağlayacak yapısal şeyler yapılmalı. Ama onların işi yap-işlet ve devret. İşleri hava atmak ve algı yönetimi. Yerli otomobil denildi. Hani nerde? Bu ülke her yıl 1 milyon gence iş bulmak zorunda.   Ben Zonguldaklı vatandaşlarımıza sesleniyorum; Biz Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmek üzere projemiz ve programlarımız hazır. Sizin yapacağınız çok güçlü bir şekilde Saadet Partisi’ni meclise sokmanız.” 
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi