Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Torba Yasa Teklifi’nde yer alan 25 yaş altı ile 50 yaş üstü çalışanlara esnek çalışma getiren düzenlemeyi içeren maddelerin geri çekilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Yeşil, "51 maddelik yasa teklifinin 33 ve 37. maddeler geri çekildi. Bizler uzun süredir bu maddelerin işçilerimizi olumsuz etkileyeceği ve kabul edilmeyeceğini duyurmaya çalıştık." Dedi.

Teklifin geri çekilmesini mutluluk verici olarak değerlendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan yeşil şunları söyledi:

"51 maddelik teklifin esnek çalışma ile ilgili olan 33 ve 37 maddeleri torba yasada geri çekildi. Tabii bu 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri işçilerimizin 2 yıl koşulsuz belirli süreli sözleşme ile çalıştırılmasına ilişkin düzenlemesi bir tanesi, bir tanesi de 25 yaş altındaki arkadaşların ayda 10 günden az çalışması halinde malül, yaşlılık, ölüm aylığı, kıdem tazminatı, sigorta gibi haklardan yararlanamaması ile ilgili bir maddeydi. 33  ve 37. Maddelerimiz. Tabii 10 günden beri Bizler Bu maddelerin kölelik düzeni olduğunu, Bu maddelerin çalışma hayatını olumsuz etkileyeceğini,Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay öncülüğünde bizler dile getirdik. Yaptığımız çalışmanın sonucunda dün itibarıyla Cumhurbaşkanımızın yaptığı çalışmayla bu maddelerin geri çekildiği ve çalışma hayatında bundan sonraki dönemde Bu maddelerin uygulanmayacağını bizlere bildirildi.

  (Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi