Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz zaferini kazanan Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifinin bir an önce çıkarılması için Zonguldak’tan bütün milletvekillerine çağrıda bulunan vatandaşlar, “ Yasa teklifi yaklaşık bir yıl önce TBMM Başkanlığına sunuldu. Zonguldak milletvekillerimizle birlikte tüm milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz, bu yasayı bir an önce çıkarın. Gazi Meclisimizden, Gazi Alemdar Gemisi”ne hak ettiği İstiklal Madalyası’nın verilmesi için alınacak kararı bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye saflarına katılıp, büyük kahramanlıklar gösteren ve Ereğli açıklarında Fransız karakol gemisi ile çatışmaya girip zafer kazanan Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifi CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş tarafından hazırlanmış, yasa teklifine CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu da destek vererek imza atmıştı.

TBMM’nin yoğun gündemi arasında Genel Kurula gelmeyen yasa teklifinin bir an önce görüşülüp, yasalaşması için milletvekillerinin konuyu Meclis gündemine getirmesi bekleniyor.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi