Bugünün küçükleri,Yarının büyükleri,Ülkemizin geleceği,Çocukların Bayramı Kutlu olsun

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
23 Nisan 1920 tarihinin, milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Uçar,” Bugün, Türk Milleti’nin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gündür. Aziz Milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır” dedi. 
Hamdi Uçar, Türk Milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kalkınmak ülküsünün sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yıldönümünü de gurur mutluluk ve coşkuyla kutladığımızı hatırlatarak şunları söyledi:
“Gazi Meclis’imiz 23 Nisan 1920 de milletinin geleceği için ortaya koyduğu iradeyi 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde tekrarlayarak ilk günkü heyecanından ve bağımsızlık aşkından hiçbirşey kaybetmediğini bir kez daha ortaya koymuştur. 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü egemenliğin milletin olduğuna inanıyoruz. 23 Nisan’ı çocuk bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü milletin geleceğinin çocuklar olduğunu biliyoruz. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı 23 Nisan’dır. 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara ne derece önem verildiğini göstermesi açısından oldukça anlamlıdır.”
“Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımıza ve Yüce Meclisimize emeği geçmiş bütün büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi