"Partimizin kuruluş ilkelerine, değerlerine bağlı, demokratik ve teamüllere uygun bir yönetim anlayışının partimizde uygulanmasının takipçisi ve koruyucusu olacağız"
aralarında Fatma Gülay ve Oğuzhan Turan gibi çok sayıda ismin bulunduğu iyi Parti kurucu yöneticileri tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada ortak akıldan uzak parti vizyonu ile bağdaşmayan ben merkezli yanlış bir yönetim anlayışını uygulamaya kimsenin hakkı olmadığı belirtilerek şöyle denildi;



"Bizler iyi parti olarak %50’yi değil %100’ü kucaklamak için yola çıktık. Partimiz ülkemizde demokrasinin en güzel şekilde işlemesinin teminatı olacaktır dedik.
Ortak akıldan uzak partimizin vizyonu ile bağdaşmayan ben merkezli yanlış bir yönetim anlayışını uygulamaya kimsenin hakkı yoktur. Ayrıca gelecek siyasi ikbal planlamasında yanında görmek istemediği kişileri itibarsızlaştırma ve parti içerisinde nifak tohumları ekmeye çalışanlarında farkındayız bu kişilerin girişimleri parti tabanımızda karşılık bulmamış ve gereken tepki kendilerine verilmektedir.
Ayrıca bu durumu fırsat bilip partimizi bir kavga ve tartışma ortamı içerisine taşıyacak tutum ve davranış içerisinde olan düşüncesiz kişiler de bulunmaktadır. Bizler onlarında farkındayız İYİ Parti teşkilatlarında bir kutuplaşmanın önünü açacak söylemlerin ve eylemlerin bir anlamı bulunmamaktadır.
Bu olay partimize hem enerji hem de değerli insanların küskünlük yaşamasına sebebiyet verebilecek olması bile kabullenilemez bir durumdur. Ülkemizde insanlarımız bu siyasetteki kavga ortamından fazlasıyla yoruldu bizler sorunların çözümü noktasında yönetim anlayışımızı net bir şekilde ortaya koymalıyız.
İYİ Partinin ilk gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu için hep birlikte gecesini gündüzüne katan ve cesurlar hareketine katılan İYİ insanlarla birlikte İYİ Parti içerisinde Türkiye İYİ Olacak sloganı ile mücadele içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
En tabi görevimiz olan partimizin kuruluş ilkelerine, değerlerine bağlı, demokratik ve teamüllere uygun bir yönetim anlayışının partimizde uygulanmasının takipçisi ve koruyucusu olacağız.
Ülkemizde hukukun üstünlüğünün, demokrasinin, anayasanın askıya alınması ile birlikte memleketin tek umudu haline gelen İYİ Parti Genel  Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi Cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık ve başaracağız.
Tüm kamuoyuna bildiririz.

Oğuzhan Turhan - Kurucu İl başkan yrd,
Bülent Karakoç - Kurucu il yöneticisi,
Ahmet Ersin Zaman - Kurucu il yöneticisi,
Batu Müftüoğlu - 2. Sıra milletvekili adayı,
Fatma Karadeniz Gülay - Kurucu Merkez ilçe başkanı,
Kerem Kazan - Kurucu Kozlu ilçe başkanı,
Bahadır Kıycı - Kurucu Devrek ilçe başkanı,
Faruk Demirci - Kurucu il yöneticisi,
Hasan Ziya Gülay - Kurucu il yöneticisi,
Özgecan Turhan - Kurucu Merkez ilçe yöneticisi"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi