Büro Memur- Sen Zonguldak Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu  gerçekleştirildi. Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen kongreye katılım yoğun oldu.

Kongreye Memur Sen il Başkanı Kamuran Aşkar, Memur Sen’e bağlı Sendika Şube Başkanları ve üyeleri katıldı.Tek liste ile gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ramazan Seyrek Güven tazeleyerek üçüncü kez başkan olarak seçildi.
SEYREK; MEMUR-SEN  ERDEMLİLER HAREKETİDİR

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Ramazan Seyrek, kongrede yaptığı konuşmada, Memur Sen'in bir Erdemliler hareketi olduğunu söyledi. Ramazan seri konuşmasında şunları ifade etti:

"İnsanın dünyadaki imtihanı ahde vefa`da gayrettir`` inancıyla yola çıkan, ``Hak yolunda feda`` olmanın hakkını verme gayretiyle ter akıtan, akıttığı terle, cefaya talip oluşuyla berekete mazhar olan ve ülke genelinde 1 milyondan fazla üyesinin güvenini güce, gücünü kazanıma dönüştüren teşkilatın bir parçası olarak “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” diyerek yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, Kararlı Adımlarla Güvenli Yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye`ye ve  Adil Bir Dünya Düzeni kurulmasına hizmet etmek vesile olmak istiyoruz.Bizim medeniyetimizde, bizim inanç iklimimizde Vefa; hatırlamak değil unutmamaktır. Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm kurucularımıza Allahtan rahmet hayatta olanlara hayırlı sağlıklı ömürler diliyoruz. Emekleri, adamlıkları ve adanmışlıkları karşısında huzurlarında saygıyla eğiliyor ve başkanlarımın şahsında teşkilatımızın yıldızlarına hürmetlerimizi sunuyoruz. Bizi sivil toplumun en büyük ailesi haline getirenleri, bu yolculukta yitirdiğimiz ağabeylerimizi ve isimsiz nice kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
İnsan nisyanla maluldür`` Unutur derler. Biz unutmayanlarız. Türkiye`yi yasaklara boğanları da Bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmadık. Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranlarıda unutmadık.  Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi... Biz, 28 Şubat`ta: Müstağni ve mütekebbir bir edayla ``Bin Yıl Sürecek`` diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız.  Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da değerlerimiz üzerinden Yeniden Büyük Türkiye, Adil Bir dünya düzeni için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık.İşte böylesine akıl tutulmasının yaşandığı dönemlerden geçtik millet olarak... Ancak yine biz biliyoruz ki, karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır. Nitekim, demokrasi ufkumuzu kaplayan kara bulutlara karşı, milletimizin hayatına ipotek koyan odaklara karşı, milletimiz iradesine sahip çıktı. Ve şükürler olsun ki, yarınlara güvenle bakabileceği günlere ulaştı. Elbette hiçbir şey kendiliğinden olmaz. İyiye, güzele, hayra ulaşmak için çok şeye ihtiyaç vardır. Başta sabra, emeğe, fedakarlığa, dahası adanmışlığa, yani kendini bilmeye, milletin derdiyle dertlenmeye ihtiyaç var. Erdemi ayakta tutmaya çalışanlardan Rahmetli Başkanımız Mehmet Akif İnan da yaralı idi. Bütün ömrünü bu yaranın tedavisi için uğraşmakla geçirdi.
Hani Mukim Tahir'in dizesindeki gibi:
Yara sızlar
Ok değmiş yara sızlar
Yaralının halından 
Ne bilsin yarasızlar...
Milletimizin derdine derman için uğraşan, bu uğurda didinen yaralılara selam olsun.Zonguldakava arkadaşlarım, Erdemliler Hareketi olarak üyesi olmakla onur duyduğumuz sendikamızın üye sayısını sizlerin çalışmalarıyla artırmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızın İlimize, üyelerimize ve mensubu olduğumuz 1400 yıllık medeniyetimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Yüreği bu topraklar için çarpan, gönlünde insanımızın sevdasını barındıran siz değerli kardeşlerimle buluşmanın, göz göze, gönül gönüle olmanın kıvancını yaşıyorum. Bugün buraya  7 ilçeden gelerek evinden vaktinden ayırıp bizlere değer veren siz kıymetli delegasyonumuza hassaten şükranlarımı sunuyorum.
Memur-Sen, sendikacılığı diğerlerine göre değil, değerlerine göre yapmaktadır. Sorunlu sendikacılık anlayışında değil, sorumlu sendikacılık anlayışındadır. Ülkede yaşanan olaylara hesabi değil, hep hasbi yaklaşan bir sendikadır. Memur-Sen yaklaşık 30 yıllık sendikal tarihinde hiçbir zaman kaldırım taşı sökmemiştir. Esnafın camını çerçevesini hedef almamıştır. Bu süreçte hep milletimizin yanında, hep millet ile bir olmuştur. Çünkü Memur-Sen, erdemli bir harekettir.
Çünkü biz sendikacılığı sadece cüzdanları dolgunlaştırmak gibi materyalist bir zemine esir etmedik. Bizim sendikacılığımız, cüzdanı büyütürken vicdanı körelten maddeci yaklaşımları reddeder. Bizim sendikamız, komşusu açken tok yatmayı zül kabul eden kadim değerin rehberliğinde hareket eder. Biz, bu anlayışımızla hamdolsun sendikacılığının da zirvesine yerleştik. Zirvedeyiz ama kimseyi küçük görmeyiz, kimseyi öteki ilan etmeyiz. Biz, kendimizi merkeze alıp diğerlerini tefrik etmek için değil, herkese Hakk'ı tebliğ etmek için, çalışanların haklarını tahkim etmek için sendikacılık yapıyoruz.
Biz Büro Memursen Zonguldak Şubesi olarak ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan kirli oyunların farkındayız. Bizler bundan 14 asır evvel yapılan kardeşlik antlaşmasının bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz. Bunun en bariz örneğini de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimindeki duruşumuzla gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan, ülkemizi karıştırmaya çalışan tüm hain örgütlere karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
Birinci ve ikinci olağan kongrelerimizde “Zonguldak için önemli bir sivil toplum kuruluşu olmaya devam edecek, halkımızın ve özellikle üyelerimizin taleplerini her uygun platformda dile getirecek ve çözmenin gayretinde olacağız.” demiştik ve dediğimiz gibi yerine getirmenin gayretindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.
Sözlerimi sonlandırmadan önce bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanım ve genel başkan yardımcılarımıza Memur-Sen bileşenlerinin değerli başkanlarına, Kurum amirlerimize ve delegelerimize şükranlarımı sunuyor hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve muhabbetle selamlıyorum"dedi. 


YENİ YÖNETİM ŞU ŞEKİLDE 
Ramazan SEYREK
Engin BÍLGİN
Tayfun TURGUT
Recai TEMEL
Ahmet KARACA
Ertan YEDEK
Abdüssamed KARADEMİR


(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi