İl Genel Meclisi birleşiminde konuşan Meclis Başkanı Necdet Karaveli bu sene köylerdeki çöplerin Yol Şube Müdürlüğü tarafından toplanacağını söyledi. İl Genel  Meclisi Başkanı Karaveli, ayrıca Pazartesi yatırım programının geleceğini ve bütçeye önümüzdeki Salı gününden itibaren son şeklinin verileceğini ifade etti. Zonguldak İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.

KARAVELİ: BÜTÇEYE SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, "Pazartesi günü inşallah yatırım programımız gelecek , önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren bütçeye son şeklini vereceğiz. Reel, somut ve fiziki anlamda bu yapılanmayı gerçekleştirmek istiyoruz.  Bu noktada Milli Eğitim ile ilgili ilçelerdeki çalışmaları  bitirmek üzereyiz." dedi.

YILMAZ:  ASFALTI KENDİMİZ DÖKELİM ÇÖPLERİ KENDİMİZ TOPLAYALIM..
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz'da gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.
Konuşmasında Sağlık Bakanı'nın şehir hastaneleri ile ilgili haberini izlediğini belirten Nebahattin Yılmaz, "Sağlık Bakanımız şehir hastaneleri ile ilgili yanlış yapıldığını söyledi. Bütçenin yarıdan fazlasının kiraya gittigini söyedi. Sayın Bakanımı bu konuda tebrik ediyorum. Bunun meclisimizde ne alakası var dersek, önceden burada çok münakaşasını yaptık bu köylerdeki çöplerin alınması ile ilgili özele verdik. Biz kendimiz yaptık daha iyi oldu. Bu sene sanıyorum önceki yıllara göre şikayet yok. Diğer bir konu da asfalt işlerini özele yaptırıyoruz. Bizim kendi yaptıklarımız daha iyi oluyor.Diğer çok önemli bir konumuzda araç kiralama.6 yıldır buradayım. Kiralanan araçlara verilen paralarla bu özel idare o malları kendine almış olacaktı. Bu tip kiralama olaylarına gitmeyelim diye düşünüyorum. " dedi.Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de Nebahattin Yılmaz'ı eleştirerek "Nebahattin bey Sağlık Bakanlığından girdi özel idareden çıktı." dedi.

KARAVELİ: ASFALT PLENTLERİMİZ VE ARAÇLARIMIZ YENİLENECEK
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de, Nebahattin Yılmaz'ın sözlerine karşılık vererek, "Zaten asfaltı biz kendimiz yapıyoruz ancak yetişemediğimiz yerde ihaleye veriyoruz.Yetişemediğimiz için ya da dönem kısa olduğu için ihale yapıyoruz. Ve bu sebepten dolayı bizim yetersiz olan araç gerecimiz yenileniyor. Yani zaten bu bütçede bu yatırım programında ki maksadımız budur. Araç kiralama ile ilgili bir tasarruf kullanabilecek,  ihtiyaç dışı varsa incelenir. Araç kiralamanın avantajları da var dezavantajları da var şimdi benim bindiğim makam aracı kiralık, sadece kirasını ödüyoruz. Biz Sağlık Bakanlığı'ndan önce  kendi işimize bakalım bu Zonguldak'a nasıl fayda sağlarız bu noktada bir sıkıntımız varsa onları da beraberce gidelim istişare yapalım. '' 
BU SENE ÇÖPÜ YOL  ŞUBE TOPLAYACAK
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, ayrıca bu sene çöpü yol şubenin toplayacağını belirterek,"Bu sene çöpü yol şube toplayacak müdürlüğümüz vasıtasıyla yapılacak.Belli bir standarda çekmeye çalışıyoruz. 3700 kilometrelik bir yol alında 380 köy 713 mahallede çöpleri toplamaya çalışıyoruz. Yaz aylarında veya bayram zamanların da köylerde ki nüfus artıyor. Aksamada yaşanması tabii ki normaldir. " dedi.
(HABER-ERCAN DEMiR)


Editör: Haber Merkezi