Seval Çetin’in sunduğu Ana Haber Bülteni’nin konuğu Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan oldu.

Hastalığı ile ilgili açıklama yapan Çağlayan; başka birine bulaştırmaktan çok korktuğunu söyledi.

Çağlayan, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

'Öncelikle bir ağrı hissettim baş ağrısı ve bütün vücut ağrısı hissettim. Hastaneye gittim. Testler yapıldı. Sonuçlar pozitif çıktı. Bendeki belirtileri çok şiddetli baş ve vücut ağrısı şeklinde oldu. Ateş, nefes darlığı gibi belirtiler bende olmadı. İlaç ve serum tedavileri yapıldı. 9 gün hastanede kaldım. Şuanda da evden takibi yapılıyor.

Bir yerde tedbirsizlik yaptık ki yakalandık

Bende COVİD-19 dediğim ağrılar haricinde bir belirti göstermedi. Bir yerde tedbirsizlik yaptık ki yakalandık. Maskemizi hep taktık hijyene dikkat ettik ama bir şekilde yakalandık. Hastaneye gitmeden 3 gün evdeydim. Ailemden sadece kayınvalidemde pozitif çıktı. Benden önce tedavi olup çıktı. Bu hastalığa yakalandığınızda en büyük problem benden dolayı birine bulaştı mı? Sıkıntı yaşayacak mı? Bunu düşünmek psikolojik olarak savaş vermeme neden oldu. Hastane odasında tek başınasınız. Sağlık personeline bile bulaştırırım korkusu oldu. Birine bulaştı mı sorusu vicdanımı rahatsız ediyordu. 

O ağrılarla beraber başkasına bulaştırdım düşüncesi sizi çok yoruyor

Hastane odasında yalnızdım. Ağrılarla belirtilerle baş başasınız. Sağlık çalışanları sürekli yanınıza geliyor. Üst düzey çaba sarfediyorlar Allah razı olsun hepsinden. Bu konuda uyarmak lazım. Mutasyona uğradı. Çok belirti vermeden de geçiriliyor. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. O ağrılarla beraber başkasına bulaştırdım düşüncesi sizi çok yoruyor. Tabi yeni normalde yaşıyacağız. Ama çok ciddi bir şekilde tedbirlere uymalıyız. Derdi veren Allah dermanı da veriyor. 

Bir musibet beni o odaya çaktı

Şuan COVİD-19 un bıraktığı bir etkisi yok. Ama mental anlamda bir etki bırakması gerekiyor. Hayatın neresinde olursanız olun. Bir musibet beni o odaya çaktı. Oradan hareket edemedim. Hesaplarınız, planlarınız bir anda sıfırlandı orda. Herşeyin boş olduğunu düşündürüyor size. İnsan için en önemli olgunun sağlık olduğunu düşündürüyor size. Dünyavi hırsların çok önemsiz olduğunu gösteriyor. Kalp kırmanın ne kadar gereksiz olduğunu görüyorsunuz. 

Başkasına bulaştırma ihtimali bile sizi mahvediyor

Bu süre içerisinde bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hasan Tosun ve Hakdan Hanım bu işin başında sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok ciddi emek gerektiriyor. Onlara üst düzey teşekkür ediyorum. Tedbirlere harfiyen uyulması gerekiyor. Bakanlık açıklamalarına uyulması gerekiyor. Başkasına bulaştırma ihtimali bile sizi mahvediyor.'

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi