AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak’taki yolların bozukluğuna dikkat çekerek, “İnsan yoldaki çukur ve kasislerden devamlı kaçmak zorunda kalan Zonguldaklı sürücülerimiz, Türkiye’ni hatta dünyanı en uzman sürücüleri haline geldi” diyerek göndermede bulundu.

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NİN KASASINA GÜNDE 461 BİN LİRA PARA GİRİYOR..

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediyesi’nin yılık bütçesinin 171 milyon lira olduğunu ve bunun 365 güne bölündüğünde takriben 461 bin lira olduğunu yani belediyenin kasasına güde 461 bin lira girdiğini belirterek şunları söyledi:

BORCUN SON DÖNEME BIRAKILMASINI MANİDAR BULUYORUM

“Borçlanmanın belli başlı şartları kriterleri olmalıdır. Hangi mahalede hangi yolu kaç kilometre yapacaksınız, bu yolun maliyeti nedir, bunun tablosunun önümüze konulması lazım ki bu her belediyede böyle olur. Örneğin Mithatpaşa Mahallesi’nde 5 kilometre yol yapacağız. Ontemmuz Mahallesi’nde 12 kilometre yol yapacağız denilmelidir.  Eğer hangi mahallelerde hangi çalışmalar yapılacağı Önümüze getirilirse destek verebiliriz. Aynı zamanda belediye borç batağında olmasına rağmen İller Bankası’ndan kredi çıkartılarak tekrar bu yolların  yapılmasına katkı sağlayabiliriz. Ancak 2014 yılında öncede bu belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir aynı yola başvurmuş ve tekrar kredi talebinde bulunmuş, AK Parti’nin milletvekili devreye girerek kredinin onaylanmasını sağlanmış ve yollar yapılmıştı. Ancak yollar 5 ay içerisinde baktık kalmamış. Çünkü altyapı çalışmaları yapılmadan bu yollar yapılıyor. Yani insanların gözünü boyayıp oy avcılığı yapılıyor biz buna karşı duruyoruz. Göz boyamaya oy avcılığına karşıyız. Bakın 171 milyon gibi bir bütçesi var Zonguldak Belediyesi’nin. 365 günü böldüğünüzde takriben her gün için belediyenin kasasına 468 bin lira giriyor demektir. Bu parayla nemler yapılmaz ki, her şey yapılır bu parayla. Bu parayla yollar da yaparsınız, mahallelerde sosyal ve kültürel alanlar da oluşturursunuz ve bir çok yatırım yaparsınız. Tüm bunlara bu  kadar yeter ancak yönetmesini iyi bilmeniz gerekiyor. Önce parayı yönetmeyi ve insanı yönetmeyi bilmeniz gerekiyor. İşinize geldiği gibi değil yapılması gerektiği gibi, halkın menfaatine olacak şekilde yönetilmesi gerekiyor. Bu borcun son döneme bırakılmasını manidar buluyorum” 

 

YOLDAKİ ÇUKUR VE KASİSLERDEN KAÇA KAÇA ZONGULDAK ŞOFÖRLERİ TÜRKİYE’NİN EN İYİ ŞOFÖRLERİ HALİNE GELDİ!

Zonguldaklı sürücülerin yoldaki kasislerden ve çukurlardan kaça kaça  artık uzmanlaştıklarını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Biz halkımızın daha iyi şartlarda yaşamasını istiyoruz. Yollardaki çukur ve kasislerden dolayı Zonguldak şoförleri Türkiye(‘ni hatta dünyanı en iyi şoförleri durumuna geldi. Çünkü devamlı kasis ve çukurlarda kaça kaça adeta uzmanlaştılar. Zonguldak’ın şoförleri her ildeki şoförlerde çok daha iyi araç kullanıyor. Bilenler Zonguldak’tan araba almaya yanaşmıyor peki neden çünkü araçlar yoldaki çukurlardan ve kasislerden devamlı ön takımları zarar görüyor. Zonguldak insanı daha iyi şartlarda yaşamalıdır. Belediye kayıp kaçağı önlerse ve parayı iyi yönetirse borçlanmasına gerek kalmayacaktır. Lütfen belediyeni kasasına giren paraları iyi yönetin ve kulanın ki bu paraları kullanım ve halkımızı daha fazla borçlandırmayın” diye konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi