DEVREK’TE ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Devrek Belediyesi, daha sağlıklı, sorunsuz bir alt ve üst yapı için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Devrek Belediyesi, alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için ilçenin birçok noktasında çalışma yürütüyor. Alt yapı çalışmalarında Devrek’in geleceğini düşünerek hareket eden Devrek Belediyesi kalıcı hizmetler yapıyor. 

SU İŞLERİ EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İlçenin bir çok noktasında içme suyu şehir içi şebeke ana hat ve abone bağlantı hatlarını yenileyen Devrek Belediyesi, son olarak Yeni Mahalle Mekekler Sokak, Mezarlık ve Ayanoğlu Sokakların içme suyu ana hatlarını uzun ömürlü daha sağlıklı polietilen borularla yeniledi. Ayrıca bu sokakların abone bağlantı hatları da yenilenerek su hatları uzun yıllar güvence altına alındı. Devrek Belediyesi bu çalışmalarını kendi personel, makine ve araç parkuruyla gerçekleştiriyor. 

YAĞMUR SUYU ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLİYOR

Devrek Belediyesi’ne bağlı ekipler içme suyu hattı yenileme çalışmalarının yanı sıra yağmur suyu çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler tarafından İsmetpaşa Mahallesi Çekeneciler Sokak ile Yeni Mahalle Mekekler Sokak güzergahında yeni yağmur suyu hattı çalışması yapılıyor. Yeni yağmur suyu hattıyla birlikte bu bölgede aşırı yağışlar sonucu yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amaçlanıyor.

Devrek Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından son dönemde Karşıyaka Mahallesi Çomaklar Caddesi, Tabak Osman Sokak, Akbal Sokak’ta yağmur suyu hattı çalışmaları yapılmıştı. Ayrıca Sazlık Çayı Kümeevleri Mevkii’nde yeni yapılan Atatürk İmam Hatip Ortaokulu,  Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci yurdu, Devrek Şehir Stadı çevresi ile tüp depolarının bulunduğu bölgede yağmur suyu hattı çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarla yağmur suyu alt yapısı olmayan bu bölgede yağmur suyu büzlerle kanal içine alındı. Ayrıca yine kanal içine alınan yağmur suyu bu bölgede yapılan yeni yağmur suyu ana kollektör hattına bağlandı. Yapılan 1500 metrelik yeni yağmur suyu hattıyla birlikte aşırı yağışlarda bu gölgede yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amaçlanıyor.

ÜST YAPI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İçme suyu ana hat ve abone bağlantı hattı, doğalgaz, yağmur suyu, kanalizasyon, elektrik gibi alt yapı yenileme çalışmalarının tamamlandığı sokakların tahrip olan, kullanışsız hale gelen üst yapıları yenileniyor.

Yapılan çalışmalarla sokaklar bir yandan daha güzel bir görünüme bir yandan da daha kalıcı ve kullanışlı bir üst yapıya kavuşuyor.

Çalışmalar şuanda Yeni Mahalle Mekekler Sokak ile Karşıyaka Mahallesi Akbal  Sokak’ta devam ediyor. Yapılan üst yapı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürerken çalışmalar hakkında bilgi veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ilçenin alt ve üst yapı bakımından daha sağlıklı ve sorunsuz bir hale gelmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi.  Daha yaşanabilir bir Devrek için çalışmaların belirli bir plan ve program dahilinde aralıksız süreceğini belirten Başkan Semerci, çalışmalar süresince gösterdikleri anlayış ve duyarlılıktan dolayı vatandaşlara teşekkür etti.  Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar da yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Devrek Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından son olarak Karşıyaka Mahallesi Çomaklar Caddesi, Halilbeyoğlu Sokak, Sivişoğlu Sokak, Erenler Altı Camii Sokak, 499 Nolu Sokak, 452 Nolu ve Tabak Osman Sokakların üst yapısı yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Yine bu sokaklarda içme suyu ana hat ve abone bağlantı hattı, yağmur suyu, doğalgaz gibi alt yapı yenileme çalışmaları tamamlanarak alt yapıları uzun yıllar güvence altına alınmıştı. 

Editör: Haber Merkezi