Zonguldaklıların da çok yoğun olarak yaşadığı Almanya-Gelsenkirchen'de Tuğra Kültür Merkezi cemiyetine yapılan çirkin saldırı ve Cami duvarlarına çirkin ırkçı sözler yazılması üzerine, Türklere yakınlığı ile bilinen ve 2 Haziran 2016  Ermeni Soykırımı iddiası oylamasına katılmayan  Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke, beraberinde; Gelsenkirchen Belediye Meclis üyesi İlhan Bükrücü ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ile birlikte Tuğra Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. Müsteşar Oliver Wittke, "Kiliselerde camilerde bizimdir" dedi.


Ekonomi ve Enerji Bakanlığı baş müsteşarı Oliver Wittke 'nin -Gelsenkirchen
Camiye yapılan çirkin saldırı sonrası beraberinde heyetle cemiyete geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

SALDIRI TUĞRA KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜNDE KINANDI
Milli Görüş teşkilatına bağlı  Gelsenkirchen Tuğra Kültür Merkezi cemiyetine yapılan çirkin saldırı, Cami duvarlarına  yazılı çirkin ırkçı sözler içerikli üzücü olayı Federal hükümet adına Oliver Wittke Gelsenkirchen kentinde ziyaret ettiği beraberindeki heyet ile Tuğra Kültür Merkezi önünde  kınadı.
Federal Şansölye Angela Merkel'e yakınlığıyla tanınan,Türklere yakınlığı ile ve 2 Haziran 2016  Ermeni Soykırımı iddiası oylamasına katılmayan  Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke (CDU Hiristiyan Demokrat Partisi MV) ve aynı partiye mensup  Malte Stuckmann, Gelsenkirchen Belediye Meclis üyesi İlhan Bükrücü ve merkezi Gelsenkirchen de olan Avrupa Zonguldaklılar Derneği başkanı Mehmet Karakulak, Sedat Kutucu ve Oktay Akkaya'nın  katıldığı Tuğra Camii cemiyeti yönetimine birlik beraberlik ve dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

OLİVER WİTTKE: IRKÇILIĞIN YAŞAMA ŞANSI YOK. BUGÜN BİRBİRİMİZİN YANINDA OLMAMIZ GEREKTİĞİ İÇİN BURADAYIZ, CAMİLERDE BİZİM, KİLİSELERDE BİZİM..
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı baş müsteşarı Oliver Wittke yaptığı konuşmada, Oliver Wittke, "Yapılan çirkin olayı şiddetle kınıyoruz. gerek hükümetin gerekse partimin adına bir Gelsenkirchen'li olarak böyle utanç verici saldırıları kınıyoruz. bizler Corona COVİD 19 'un  dünyayı etkisi altına aldığı günlerde birbirimize Dil Din Ülke ve Irk gözetmeksizin kenetlenip dayanışma ve yardımlaşmaya ihtiyacımız varken bu ülkede ayrımcı ırkçı ve milliyetçi zihniyetin ideolojik yaşama şansı kalmamıştır. Bugün birbirimizin yanında olmamız gerektiği için buradayız, camilerde bizim kiliselerde bizim" ifadesini kullandı.

MEHMET KARAKULAK: HEPİMİZ BÖYLE BİR DURUMDA TEK VÜCUT VE BİR BEDEN GİBİYİZ..
Geçmiş olsun ziyaretine gelen Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu adına dernek başkanı  Mehmet Karakulak, "Hepimiz böyle bir durumda tek vücut bir beden gibiyiz, birbirimizin sıkıntılarını sahiplenme duygularıyla dayanışma ruhu bilinciyle kardeşlerimizin yanında buradayız. Federal,Eyalet  hükümeti ile kentin idarecilerine seslenerek cami cemiyetlerine ayrıştırmadan gerekli desteğin verilmesini  ilgi alakayla sahiplenilmesini  istiyoruz." dedi.

GEREKLİ DESTEK VERİLECEK
Ziyarete gelen diğer siyasetçi ise Gelsenkirchen Belediye Başkanı adayı Malte Stuckmann ve Siyasetçi İşadamı Belediye Meclis üyesi İlhan Bükrücü, cemiyetin sıkıntılarını ve Kültür merkezin eksikliklerini dinleyip resmi girişimlerin yapılacağını ifade ederek gerekli desteğin verileceğini söyledi.
Bu arada Sağlıkçı ve Siyasetçi İşadamı İlhan Bükrücü cami üyelerine dağıtılmak üzere Maske ve Camii girişinde  kullanılması için Desenfektan sistemi bağışladı.

DESTEKTEN ÇOK MEMNUNUZ
Cemiyet üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Tuğra Camii Cemiyeti Başkanı Kazım Ünlü, başkan yardımcısı Nurettin Kuş'da, ziyaretten ve gösterilen örnek  dayanışma  desteğinden dolayı teşekkürlerini sundular. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi