Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, “Çanakkale; azmin, fedakârlığın, onurun zaferidir.” dedi.

Çanakkale zaferinin 104. Yıl dönümünde açıklama yapan İl başkanı Güney,  18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” diye yazılan bu başarıyla ulus olma bilincinin de tohumlarının atıldığını belirterek şunları ifade etti:

"Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi; büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Çanakkale; azmin, fedakârlığın, onurun zaferidir. Bu destanın her cephesinde insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece topla tüfekle mücadele değil, verdiği insanlık dersiyle baş eğdiren kahraman Mehmetçiklerimize aittir.

Çanakkale ruhunda kardeşlik, hak hukuk, mertlik, yiğitlik, insanlık dersleri vardır. Çanakkale muharebeleri sırasında Atatürk'ün verdiği "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" emri;  Vatan sevgisinin en donanımlı ordular ve silahlarla yok edilemeyeceğini dünyaya ilan etmiştir.  18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” diye yazılan bu başarı ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken, bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hayatlarını feda eden şehitlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi