TÜGVA’ nın Zonguldak’ta şube açmasının ne zararı var?

ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI!

*** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın talebi üzerine,TTK tarafından 3 bin 500 lira kira bedeli karşılığında Fener’de 400 metre kare arsa tahsis edilmesi, azınlık bir grup tarafından “olay” haline getirilmek isteniyor.

Geçtiğimiz günlerde Fener’de, mahalle sakinlerinin katılmadığı küçük bir grubun yaptığı yürüyüşle protesto gösterisi yapanların, geçmişten ders almadıkları ve geçmişte yapılan yürüyüşlerin Zonguldak’a nelere mal olduğunu görmezden geldikleri belirtiliyor.

*** Fener’in “peşkeş çekildiği” yönünde izlenim oluşturmak isteyen sol grupların asıl amacının, Zonguldak’ta Bilal Erdoğan’ın şahsında Cumhurbaşkanlığı Makamı ve Ak Parti aleyhinde propaganda yapmak olduğu vurgulanıyor.

*** Öte yandan, ülkemizin en ciddi ve saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜGVA’nın Zonguldak’ta şube açmasının ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına çok önemli katkılar sağlayacağı, Zonguldaklı gençlerin de TÜGVA aracılığı ile eğitim ve sosyal hizmetlerden üst düzeyde yararlanacağı belirtiliyor.

MMO, 2 BİN 500 LİRA KİRAYA İTİRAZ ETTİ

Fener’deki protesto yürüyüşüne öncülük eden TMMOB Zonguldak Maden Mühendisleri Odası’nın, şehir merkezinde bulunan Maden Mühendisleri Lokali için TTK tarafından belirlenen 2 bin 500 lira kira bedeline itiraz ederek mahkemeye başvurduğu, öte yandan Fener’deki 400 metrekarelik boş arsanın 3 bin 500 lira kira bedeli ile TÜGVA’ya kiralanmasına karşı çıkmasının tümüyle ideolojik nedenlere dayandığı belirtiliyor.

Fener’de, ticaret yaptıkları halde düşük kira bedelleri ile faaliyetine devam eden mülkiyeti TTK’ya ait B Tipi ve Doktorlar Lokali’ne dikkat çeken vatandaşlar, “Çarşı, herşeye karşı ise bunları neden görmüyorlar?” şeklinde konuştular.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi