AK Parti Çatalağzı Belde Başkanı Demirhan Demircioğlu Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) yeniden üretime başlamasıyla birlikte kötü günlerin geride kaldığını söyledi.

Santralde çalışanların hepsini bölge insanı olduğunu belirten Demircioğlu, "Santralde yaklaşık 500 arkadaşımız var ve hepsi bizim bölgemizin insanları, arkadaşlarımız. Çatalağzı, Kilimli, Gelik ve Muslu bu bölgede çalışanlar yoğunluk olarak. Ve bu arkadaşlarımız ekmeklerine tekrar kavuştu." ifadesini kullandı.

AK Parti Çatalağızı Belde Başkanı Demirhan Demircioğlu ÇATES'in tekrar devreye alınmasından memnuniyet duyduklarını belirtti ve ayrıca kapalı olduğu süre içinde işçileri çıkarmayarak fedakarlık gösteren santralin sahibi olan Aydem Enerji'ye de teşekkür ederek şunları kaydetti:

ÇATES'İN AÇILMASI BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK HAYIRLI OLDU
"Çatalağzı Termik Santrali bilindiği üzere 31 Aralık 2019 tarihinde kapanmıştı. Bu süreçten bugüne 5 ay geçti. Santral firması çok anlayışlı davrandı ve işçi çıkarma olmadı, maaşları düzenli olarak çalışanların ödediler. Filtrasyon sistemini yaptılar ve  çevre bakanlığından onaylandı. Bu süreçte, onaylanma sürecinde bölge milletvekilimiz Sayın Polat Türkmen, Sayın Ahmet Çolakoğlu, Sayın Hamdi Uçar, Sayın il başkanımız Zeki Tosun, Sayın ilçe başkanımız Sedat Demirci ve biz açılması yönünde yoğun çaba sarf ettik. Santral çevre şartlarına uygun şekilde açıldı. Sadece derin deşarj ile ilgili bir sıkıntı var bu konuda daha sözleşme yapıldı ve 1 yıl içerisinde derin deşarj sistemi yapılacak. ÇATES çevreye duyarlı bir şekilde çalışmaya santral devam edecek. Çevre değerlerini çevre bakanlığı verilerinden takip edeceğiz  Kirlilik ilgili bundan sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz çünkü filtrasyon takıldı ve bakanlık onayladı. Santralde çalışan aşağı yukarı 500 arkadaşımız var ve hepsi bizim bölgemizin insanları, arkadaşlarımız. Çatalağzı, Kilimli, Gelik ve Muslu bu bölgede çalışanlar yoğunluk olarak. Ve bu arkadaşlarımız ekmeklerine tekrar kavuştu.Tabii ki bizim ve bir mücadelemiz oldu ve bu mücadelemizden başarıyla çıktık. İnşallah mahcup olmadan çalışmamıza devam edeceğiz Bölgemize hayırlı olsun.

ÇATES VE EREN BÖLGEMİZE KATKI SAĞLIYOR. ÇATALĞZI BÖLGEMİZ EKONOMİK OLARAKGELİŞECEK
Çatalağzı'nda biliyorsunuz iki tane santralimiz var. Burada çalışan bölgeye katkı veriyor, Santraller çevreye duyarlı olmaya çalışıyorlar çevreye saygılar.
ÇATES ve Eren Enerji bölgemize katkı sağlayacaktır. Çatalağzı ve bölgemiz ekonomik olarak gelişecek. Yaklaşık olarak 500 kişi çalışıyor. Bununla beraber bir de hem kömür ocaklarımız var, ocaklarımızda çalışanlar var. Yani santralin açılması toplam baktığımızda yaklaşık 5000 aileyi ilgilendiriyor. ÇATES'in açılması konusunda ben tekrar milletvekillerimize, il başkanımıza, ilçe başkanımıza ve bürokratlara çok teşekkür ediyorum bizlere verdiği destek için.  bundan sonra için Çatalağzı için hayırlısı olacak.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi