Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde kurulu bulunan Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) yeniden üretime başlaması Çatalağzı'nda sevinçle karşılandı.
ÇATES'in açılması kararı Çatalağzı beldesinde adeta bir bayram havası oluşturdu. belde sakinleri santralin yeniden hizmete açılmasının mutluluğu içinde olduklarını kaydettiler.
Zaten kapatılmasını anlamsız olduğunu ama açılmasından dolayı adeta bayram sevinci yaşadıklarını belirten vatandaşlar şunları söyledi:


ÇOCUKLARIMIZ TEKRAR İŞBAŞI YAPTI ÇOK MUTLUYUZ
-Zaten bir sürü santral var bir sürü işsiz var şu anda çalışmaya başladılar çalışsınlar millet işsiz kalıyor santralin açılması çok iyi oldu. Çevreye uygun hale geldik hiçbir sıkıntı yok.

-Çatalağzı için çok iyi bir şey en azından insanlar işine tekrar geri döndüler. İnsanlar burada ekmek diyor sevindirici bir gelişme yeter ki filtrasyon sistemini düzenli yapsınlar.

-Santralin açılmasından dolayı sevinçliyiz ve mutluyuz çocuklarımız çalışıyor orada yetkililere teşekkür ediyoruz

SANTRALİN KAPALI OLDUĞU SÜREÇTE ÇOK KÖTÜ ETKİLENDİK
-Çatalağzı termik santrali bölgemize verdiğinize çok büyük bir katkısı var kapalı olduğu sürede çok olumsuz şekilde etkilendik esnaflar olarak çok kötü etkilendik Allah nasip etti ve şu anda açıldı elektrik enerji üretimine başlandı inşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz Çatalağzı inşallah tekrar eski günlerine dönecek.

ÇATALAĞZILILAR OLARAK ADETA BİR BAYRAM YAŞIYORUZ
-Çatalağzılılar olarak adeta bir bayram yaşıyoruz.

-Santral açılması ondan dolayı çok mutluyuz işsizlik açısından olsun esnaf açısından olsun çok olumlu buluyoruz.alışveriş rahatlayacak ticaret rahatlayacak psikolojik olarak güzel olacak Santralin açılması çok iyi oldu. Santralin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

ÇATES'İN KAPATILMASI ZATEN BİR HATAYDI
-Santralın açılmasından dolayı çok mutluyuz her şey çok daha iyi olacak santrali açanlara teşekkür ediyoruz. ÇATES'in zaten kapatılması bir hataydı. Çates burada sanki bir günah keçisi ilan edildi Çates çok uzun yıllardır zaten faaliyetdeydi.

ÇATES ÇATALAĞZI İÇİN BİR EKMEK KAPISIDIR
-Santralımızın açılması çok iyi oldu çünkü orası Çatalağzı için bir ekmek kapısı istihdam kapısı idi.

ÇOCUKLARIKIZ YENİDEN İŞBAŞI YAPTI. BİZ ÇATESLE BÜYÜDÜK VE ONSUZ YAPAMAYIZ
-Çok memnun olduk çok mutluyuz, çocuklarımız tekrar işbaşı yaptı. Çates bizim için vazgeçilmezdir. Biz Çates'le büyüdük.

-Çatalağzı termik santral açıldı. Çalışanlar adına çok mutluyum.

-Millet işine gücüne geri döndü en güzeli oldu. Çates'in bir zararı yoktu ki haybeye kapatıldı. 1948'den beri Çatalağzı Termik Santrali faaliyette.

ÇATES KAPALI OLDUĞU ZAMAN ÇATALAĞZI BİTTİ, TTK BİTTİ
-Çok iyi oldu santralin açılması hatta açılmasında geç bile kalındı, Çates kapandığı zaman Çatalağzı ekonomisi bitti, Türkiye Taşkömürü Kurumu bitti şimdi canlanma var belirgin bir şekilde gözle görünüyor.

-Fitrenin takılması mutluluk verici fitre hayati derecede önemli. Santral açılmasıyla birlikte çok mutluyuz santral yeniden hizmete açanlara teşekkür ediyoruz.

BİZ ÇATES'TEN EMEKLİ OLMDUK ONUN EKMEĞİYİ YİYORUZ
-Çatalağzı termik santrali emekli birçok vatandaş da mevcut çalışanlara başarılar diledi.

1960'DAN BERİ BU ÇATES VAR AMA KANSER YENİ BAŞLADI. BUNU BİR DÜŞÜNMEK LAZIM
-Çoluk çocuk herkes ekmek yiyor bu santral 1960'dan beri burada var ama kanser Bugün başladı bunu düşünmek lazım. Açılmasından dolayı memnunuz hayırlı uğurlu olsun.

ÇATALAĞZI VE BÖLGE EKONOMİSİ YENİDEN CANLANACAK
-Kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz açılmasını çok olumlu buluyoruz kimse işsiz kalsın istemeyiz.

-Çok iyi oldu. Çatalağzı ekonomisi canlanacak santral açılması ile birlikte. Santralin açılması çok iyi oldu Çatalağzı ekonomisi canlanacak. Çok sevindik açıldığına.

ÇATES ÇALIŞANLARIN HEPSİ ARKADAŞIMIZ BÜYÜĞÜMÜZ KARDEŞİMİZ..
Çalışanlar için çok iyi oldu. Keşke zamanda fitre takılsaydı, geç kalındı ama kaç yüz kişi çalışıyor orada. Arkadaşlarımız çalışıyor orada ekmek yiyorlar. Çocuklarımız için istiyoruz.

-Kömür ocakları da faaliyete girmiş olacak boşta kalan herkes ocaklarda çalışanlar tekrar işine döndü santralde çalışanlarda işine döndü birçok kesim yararlanmış oldu çok iyi oldu çok mutluyuz üç aydır 4 aydır bir belirsizlik söz konusuydu güzel oldu.

BUGÜNE KADAR HEP TERMİK SANTRALLERLE YAŞADIK VE YAŞAMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ
-Bence çok iyi oldu kapatılması zaten büyük bir hataydı. Çünkü bu zamana kadar bir termik santrallerle yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz orada çalışan insanları kimse unutmasın orada belki bir 500 kişi çalışıyor ama ailede 2000-3000 5000 kişiye değer açıldığı için ben yetkilere çok teşekkür ediyorum istihdam çok önemli insanlar ekmek yemesi çok önemli hayırlı olsun. İnşallah bir daha santral kapanmaz. Kimse kimsenin ekmeği ile oynamasın.

SANTRALİ AÇANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
-Bütün arkadaşlarımız orada çalışıyor ve gayet iyi oldu mutluyuz esnaf olarak sevinçliyiz fitillerde takıldı biz artık bir etkisi de olmayacak. Arkadaşlarımız çalışıyor ağabeylerimiz kardeşlerimiz var orada daha ne isteyebiliriz ki mutluyuz. Santrali tekrar hizmete açan siyasetçileri ve bürokratlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.

SANTRALİN AÇILMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORDUK
-Çatalağzı Termik Santrali'nin açılması bizim için çok iyi oldu işçiler çalışmıyordu zaten covid-19 sebebiyle sokağa çıkma yasakları vardı. Genel itibariyle olumlu oldu olumlu dönüşler alıyoruz. Artık yolcu bulmaya başladık, taksi tutmaya başladılar. Santralin açılmasının farkını hissettik.
ÇATES'in çalışanlar şu an çok mutlu, biz de mutluyuz. Çates çalışanları uzun zamandır bu anı bekliyorlardı.

-Filtre takılması ayrıca sevinç kaynağı oldu inşallah hayırlısı olacak çalışanlara başarılar diliyoruz.

-Filtre takılması çok iyi oldu çevreye saygılı şekilde bundan sonra santral çalışacak istenilen seviyeye geldik açılmasından memnunuz.Santral kapalı kaldı da şu ana kadar kim ne kazandı ki.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi