Kanal Z”de ÇATES’in tartışıldığı SAHNE-İ SİYASET programına milletvekilleri ve sendika üst düzey temsilcilerinin yanısıra, ilimimizde madencilik sektörünün önde gelen isimlerinden AKKURT Madencilik”in sahibi Alaattin Kurnaz da telefonla katıldı.

Alaattin Kurnaz, ÇATES’in Zonguldak için ne ifade ettiğini herkesin anlayacağı şekilde anlattıktan sonra, bu işi ancak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın çözebileceğini söyledi.

Program boyunca herkes düşüncelerini aktardı, ÇATES’in önemine değindi, bir ünitenin bacasının revizyona alınıp, diğer ünite ile üretime devam edileceğine ilişkin çözüm önerileri sunuldu.

Ancak, “çözümün nerede olduğunu” Alaattin Kurnaz söyledi…

Net ve kesin konuştu…

“ Bu işi Köksal Toptan çözer”

ÇATES’le ilgili çözüm önerisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın “ağabey” şeklinde hitap ettiği sayılı isimlerden biri olan Sayın Köksal Toptan tarafından devletimizin en üst makamına sunularsa, sonuç almak çok daha mümkün olur.

Konuyla ilgilenen Türk-İş ve TES-İş yönetimlerinin bir an önce, gerekirse bir rapor hazırlayarak Köksal Toptan ile görüşmesi gerekiyor.

ÇATES’in çözümü Ankara’da…

Bunu unutmayalım.

(ERHAN ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi