Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in canlı yayını sosyal paylaşım sitelerinde 10 bin 425 kişi tarafından izlendi.

Kanal Z'de Murat Altay'ın hazırlayıp sunduğu Zonguldak Nabzı canlı yayın programının konuğu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen oldu.

Altay'ın sorularını yanıtlayan Türkmen, ÇATES'te gelinen son durum hakkında önemli açıklamalar yaparak, kurumların, çalışanların ve halkın zarar görmemesi adına ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkmen, ÇATES'le ilgili soruyu şöyle yanıtladı : "İki yıl daha uzatma kararı vermişti santraller iki yıl daha uzatma kararı verdik. Cumhurbaşkanı veto etti, uygun degildir, 5 yıl müsade vermiştik yapsaları bu zamana kadar deyip haklı bir gerekçeyle iptal etmişti.  Tabii ki,  bu santrallerde çalışan insanlar var artı bu santrallere kömür veren kamu kurumları ve özel kurumlar var tek taraflı degil iki taraflı sıkıntı oluyor çalışan işçilerimiz var, 450 tane dolayısıyla bunları telefi edebilmek için şimdiden teşekkürü borç biliyorum, Eren Enerji ile beraber Emir Beyle görüştüm, orada özel şirket ve TTK'nın alınabilmesi gereken kömürü alıp ekonomik sıkıntının olmayacağını bize belirtti, hem şehrim adıma hem de kendim ona teşekkür ediyorum. Böyle bir sıkıntı çekmeyeceğiz, ikincisi bakanlık nezninde Bereket Holding'in ismi değişti, başka bir isim oluştu, onlar görüşmelerini devam ediyor,şunu bilmek lazım o santrallerin bacalarını yapan özel bir firma bu da bir süreç alıyor, o süreç içersinde yapılmasına hem milli ekonomiye hem de şahıslara zarar. Bunlara süratli şekilde yapım çalışmalarına başladılar, en erken sürede bu filtre takılır, hem milletimizin söz konusu olan sağlığı ve çevreyi kirletmeyle ilgili problemi çözeriz, hem de  insanlarımız işsiz kalmaz, hem de fabrikalarımız çalışır, elektrik üretmeye devam ederler, bütün amacımız bu. İşverenlerimizi mağdur etmek istemeyiz ama insanlarımız sağlığı önemli, en kısa zamanda kurumlarımız bunu telafi etmeye çalışıyor. Cumhuriyetin ilk termik santralidir, yıllardır büyük bir hizmet etmiştir, neticede dünya ve çevre ortamında kıymet arzı ettiği yerde insan sağlığı buna herkesin duyarlı olması lazım gereken neyse yapılması lazım. Bunları zamanında devlette iken biz filtrelerin takılması için çok çabamız oldu, bir firrmaya verilmişti, yapılıyordu, firma görevini yerine getiremedi mahkemelik olundu. Mahkemeler ülkemizde uzun sürüyor, bu sürede özelleştirme söz konusu oldu. Bundan sonra herkes üstüne düşeni yapacak ve böyle sıkıntılar çekmeyeceğiz. Hem sanayiciler olarak hem de yöre halkı olarak bizde ekonomik hem de insani ve çevre duyarlılığı olarak zarar vermeyeceğiz. Ortak akılla çözülmesi gerekiyordu. İşletmelere süre verildi, duyarsız kalındı, devlet de gereğini yaptı. Anlaşma uzlaşma oldu."

Editör: Haber Merkezi