AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Alaplı Öğrenci Yurdunu gezdi ve yurdun bahçesinde 42 kursiyerin eğitim aldığı geleneksel okçuluk kursunu ziyaret ederek, Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş’tan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Öte yandan modern ve geleneksel oklar ile atış yaptı.

Beraberinde AK Parti Alaplı İlçe Başkan Vekili Mehmet Yavuz, Teşkilat Başkanı İbrahim Şengün ile birlikte Yurdu ziyaret eden Çaturoğlu burada çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

KIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN BARINMA SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜ 

Çaturoğlu, “350 erkek öğrencinin kaldığı yurdun yanı sıra KHK ile Milli Emlak Genel Müdürlüğüne geçen Özel Kız Yurdunun da KYK’ya devredildiğini kaydederek, İlçede kız öğrenci yurdunun da faaliyete girmesi ile birlikte öğrencilerin barınma sorunlarının büyük ölçüde sona ereceğini müjdeledi. Alaplı 690 evler kavşağında bulunan eski özel yurdun önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini ve kayıt alacağını ifade eden Çaturoğlu, İlçemizde eğitim ve öğretime büyük önem vermeye devam ediyoruz. Gerek derslikler, gerekse sosyal ihtiyaçlarla ilgili sorunları ilk elden çözmeye çalışıyoruz. Yurdumuz 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Yurdumuz her bakımdan öğrencilerimize layık bir şekilde barınma hizmeti vermektedir” dedi.

 

GELENEKSEL OKU ATTI

Çaturoğlu konuşmaların ardından çevre düzenlemesi ve yapılan okul bahçesini gezerek, 42 kursiyerin eğitim gördüğü okçuluk kursunun yapıldığı alanda modern ve geleneksel oklar ile atış yaptı.”

 

Editör: Haber Merkezi