Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Çaycuma İlçesi ve Beldelerde ki İşverenlere seminer düzenlendi.

Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü’nce 09-11 nisan 2018 tarihleri arasında Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile işbirliği yapılan Çaycuma İlçesi ve bağlı Beldelerinde İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Seminerleri gerçekleştirildi.

İlk olarak 9 Nisan tarihinde saat 10:00 da Perşembe Beldesinde ardından aynı gün saat 14:00 da Nebioğlu Beldesinde faaliyet gösteren işverenlere seminer verildi. Sunumun ardından Nebioğlu Belediye Başkanı ziyaret edildi.

10 Nisan tarihinde bu kez saat 10:00 da Saltukova Beldesinde ve saat 14:00 da Karapınar Beldesinde seminerler gerçekleştirildi.

11 Nisan tarihinde Çaycuma İlçe merkezinde saat 10:00 da gerçekleştirilen seminer ile program sona erdi.

Yapılan sunumlarda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Parakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince, ayıplı mallarda tüketicilerin seçimlik hakları, uyuşmazlıkların çözümü ve fiyat etiketi ile garanti belgesi düzenlenmesi hakkında mevzuatın yüklediği sorumluluklar anlatıldı. Yöresel Ürünler, satış sonrası hizmetler ve denetim esasları ile yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde uygulanabilecek cezaların da anlatıldığı sunum, İl Müdürlüğü personeli Özge Ablakoğlu Tetik tarafından yapıldı.

İSMAİL MADEN, DEVLETİN ESNAF VE SANATKARLARA SAĞLADIĞI DESTEKLER VE AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASININ ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI

Zonguldak İl Müdürü İsmail Maden tarafından seminere katılan tüm katılımcılara ise devletimizin Esnaf ve Sanatkarlarımıza sağladığı destekler ve Ahilik kültürünün yaşatılmasının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

İsmail Maden, programın organizesini sağlayan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ve katılım gösteren tüm esnaflara teşekkür ederek, bu tür programların esnaflarımızın talep etmesi halinde her zaman düzenlenebileceğini ayrıca dileyen esnaf ve sanatkarımızın İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek her konuda yardım talep edebileceklerini ifade etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi