Zonguldak il Genel Meclisi’nin Aralık ayı 4. birleşimi yapılıyor. 

Meclis Başkan Vekili İsmet Köse başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Toplantıda ilgili daire müdürleri de hazır bulundu. 

Gündem maddesinde yer alan, Kamulaştırma sonucunda ilimiz merkez Çaydamar mahallesi nde tapunun, 1607 ada 29 parselinde 2.239,80 metre² yüzölçümlü taşınmazın 196,21 metre karelik hissesi il özel idaresi mülkiyetine geçmiş olup bahse geçen taşınmazın satışı ile ilgili imar ve bayındırlık plan bütçe komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 26-45 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

DEVREK-ZONGULDAK ÖLÜM  YOLU İLGİ BEKLİYOR

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, Ankara-Devrek karayolu konusunda yetkilileri göreve davet ederek; “Trafik yasası meclisten geçti. Cezalar bütçeye gelir getirmesi için değil caydırıcı olmadığı için olmalıdır. Yaya geçidinde cezalar Halkımız için ne kadar bilinçli? Bu konuda yaya geçitlerinde polislerin görev alması gerekir. Personel yetersizliğinden söz ediliyorsa benim ilkokul öğretmenlerime ve öğrencilere imkan tanıyıp görev versinler. Ortaya attıkları bütün şehir veya büyükşehir safsatasında anlatmıştık. En ücra köyümüzdeki insanlar yaya geçitinden ne anlar. Yetkilileri göreve davet ediyorum.”

TARTIŞMA YAŞANDI

Daha sonra AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi,  CHP Merkez İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin yılmaz, CHP Kilimli İl Genel Meclis Üyesi Cihat Öztürk arasında karşılıklı tartışma yaşandı.Oturum bir sonraki gün ve saatin belirlenmesi ile sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi