Bir süre önce Eren Enerji Tesisler Müdürlüğü görevine atanan Cem Çiftçi, ilimizin yetiştirdiği önemli yöneticilerden birisi…

Bölge halkı ve Eren Enerji çalışanları tarafından yakından tanınan ve gerek çalışma hayatı, gerek sosyal hayata ilişkin duyarlılığı ile bilinen Cem Çiftçi’nin bu göreve atanması özellikle Eren Enerji çalışanları arasında sevinçle karşılanmıştı.

Sayın Çiftçi’de kendisinden beklendiği gibi davrandı, bize ulaşan bilgilere göre, bir süre önce yetkisiz bir sendika aracılığı ile Eren Enerji’de iş barışının bozulmasına yönelik provakasyonlar nedeniyle işinden olan Eren Enerji çalışanları, kurumsal hoşgörü ve iş barışı anlayışı ile görevlerine geri döndürüldü.

Bu gelişme Cem Çftçi’nin göreve gelmesinin hemen ardından sağlandı.

O tarihlerde, yetkisiz sendikanın dolduruşuna gelerek, çalıştıkları kuruma karşı haksız bir duruş sergileyen işçilerin de bundan bir ders çıkarması gerekiyor.

***

Elbette, Eren Enerji Tesisler Müdürü Cem Çiftçi’nin “sosyal sorumluluğu” sadece kurumda iş barışını sağlamaktan ibaret değil…

Bugün en üst düzeyinde görev yaptığı Eren Enerji bakımından liyakatı zaten biliniyor. Öyle olmasaydı, bu göreve gelemezdi zaten…

Ancak, bölgede “sosyal sorumluluk” projeleri geliştirmek isteyen Eren Enerji’nin, bu projeleri Cem Çiftçi gibi bölgeden yetişmiş, bölgeyi ve bölge insanını iyi tanıyan bir yönetici duyarlılığı ile uygulamaya konulması son derece önemli…

Cem Çiftçiden beklenen budur…

Esasen, aynı duyarlılığa sahip olan ve Çatalağzı ve Muslu beldelerinde birçok sosyal projenin gerçekleşmesini sağlayan Eren Enerji Genel Müdürü Emir Eren’in bu konuda kendisine destek olacağını tahmin etmek zor değildir.

Çatalağzı ve Muslu beldelerinde okul, kamu hizmet binası, spor tesisleri, park ve bahçeler, yol yapımı ve benzeri birçok fiziki projeyi sosyal sorumluluk anlayışı ile gerçekleştiren Eren Enerji’nin, mesela, 70 yaşın üstündeki bölge sakinlerine ekonomik durumu nasıl olursa olsun hergün ücretsiz sıcak yemek servisi yapması da örnek bir projedir.

Ancak, Eren Enerji gibi büyük bir kuruluştan bölge halkının beklentileri de büyük olacağından, başta söylendiği gibi bölgemizden yetişmiş  bir yönetici eliyle bu projelerin çok daha üst düzeyde gerçekleşmesi olasıdır.

Bu projeleri üretip, geliştirmek suretiyle Eren Enerji yönetiminin onayına sunmak da Cem Çiftçi’ye düşüyor.

İşe, Çatalağzı’nda kısmen gerçekleştirilen “ atık sıcak su ile ısıtma” projesini  tüm bölgeye yaymakla başlamak, “ çevre duyarlılığına” da katkıda bulunmuş olacaktır.