Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak’a geldi.

BAKAN KURUM MERKEZ CAMİ'NİN TEMELİNİ ATTI
Zonguldak'ta aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceği ve 18 metrekare alana sahip Merkez Camii için temel atma töreni düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak'ta Merkez Cami'nin temel atma törenine katıldı. Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekilileri, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Siyasi Parti İl temsilcileri ve protokol üyeleri törende hazır bulundu. İl Müftüsü Rüstem Can tarafından Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Açılışta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, caminin 18 ayda tamamlanacağını ve aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini ifade ederek şunları söyledi; "Dün Ağrı'daydık, bugün Zonguldak'tayız. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görüyoruz. Bugün burada  2 minerali 22 kubbeden oluşan 6 bin kişilik Merkez Cami'nin temelinin atılması için buradayız. Camimizi 18 aylık kısa bir süre içerisinde Zonguldak'a kavuşturacağız. Açılışı Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre hareket ediyoruz, çalışmaları da yerinde inceliyoruz. 6 ay öncede burdaydım. Zonguldak'ın şanına yakışan cami inşaatının temel atma işlemini yapacağız. '' dedi.

"2020 Mart ayında Lavuar Alanı inşaatına da başlayacağız"
Sahil düzenlemesi, Lavuar Alanı'na yapılması planlanan Karaelmas Kent Park Projesi hakkında da bilgiler aktaran Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabi bu cami alanıyla birlikte daha önce yıllardır Zonguldak'ın sorunu haline gelmiş Lavuar Alanı vardı. Bu alana ilişkin bir önceki ziyaretimizle sorunlarımızı milletvekillerimiz, belediye başkanımız bize ilettiler. Biz de o gün hemen sorunları çözme sürecine girdik. Sağolsun hem Enerji Bakanımızın hem de diğer bakanlıklarımızın yapmış olduğu katkılarla birlikte Lavuar Alanı'nı hazineye geri aldık. Lavuar Alanı'yla cami alanında 70 bin metrekarelik alanda bir düzenleme yapacağız. 2020 Mart ayında Lavuar Alanı'nın inşaatına da başlayacağız. Zonguldaklı hemşehrilerimize kardeşlerimize bu alanı teslim etmiş olacağız. Yıl sonuna kadar sahilde 56 bin metrekarelik alanda sahil düzenlemesi işi yapacağımızı ifade etmiştik. Yıl sonuna kadar TOKİ Başkanlığımız buranın ihalesini yapacak. 2020 yılında da sürecimizi tamamlayıp Zonguldaklı kardeşlerimize bu alanı teslim etmiş olacağız. Fener Caddesi gerçekten Zonguldak'ın işlek caddesi. Vatandaşlarımızın orada her zaman vakit geçirdikleri, kültürel faaliyetlerin yapıldığı bir alan. Bu alanda da hem zemini hem dükkan cephelerini, hem aydınlatmayı bir sokak sağlıklaştırma projesi yapacağız. Bu proje kapsamında belediyemize 2.5 milyon lirası hibe, 2.5 milyon lirası da İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kanalıyla kredi olmak üzere bu projeyi de yıl sonuna kadar inşallah tamamlayıp önümüzdeki yıl içerisinde Fener Caddesi'ndeki sokak sağlıklaştırma projesini de yapmış olacağız. Daha önce geldiğimizde Zonguldak'ın ihtiyacı olan temizlik araçları yine yol süpürme araçları belediyemizin vatandaşımıza daha iyi hizmet edecek araçları inşallah 1 hafta 10 gün içerisinde teslimini yapmış olacağız. Zonguldak'ımıza hizmetlerine başlayacak. Amacımız ilk günkü heyecanla ilk günkü aşkla, şevkle yeniden yollara düşerek Zonguldak'a ve kardeşlerimize hizmet etmek bu çerçevede gecemizi gündüzümüze katarak çevre düzenlemesinden millet bahçesine kentsel dönüşümden alt yapı projelerine kadar vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa Zonguldak'a destek olmak ve Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde şehirlerimize hizmet edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'a ayrı bir önemi, hassasiyeti var. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımızın selamlarını da ileteyim. Buradaki tüm projeleri yakınen takip ediyor.  Bu vesile ile de atacağımız temelin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Bakan Kurum ardından tören alanına katılan davetlilere elleriyle balık ekmek ikram etti. Bakan Kurum, belediye başkanlarının sorunlarını dinlemek üzere toplantıya katıldı.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi