Türkiye'nin ilk siyasi partisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak'ta kuruluşunun 97.yıldönümünü kutladı. 

Valilik önünde toplanan partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, partisi'nin kuruluşunun 97. Yıl dönümününü kutladı.
CHP İl Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat; “ Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet halk parti senin bugünkü mirasçıları olarak huzurundayız.
Anadolu ve Rumeli müdafaa-i Hukuk cemiyetinin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, kuvayi milliyenin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. Kuruluş yıldönümümüz de de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taşlandıra rock, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimleriiniz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannememizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyet ler seviyesinin de. Ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. 
Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devrimini mimarları olarak size vesile arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet halk partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." Dedi.
İSMET İNÖNÜ ANILDI
İsmet İnönü anıtında tören düzenlendi.
Törende İl Başkanı Murat Pulat ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun İsmet İnönü Anıtı'na çelenk sundu var ardından İsmet İnönü anısına saygı duruşunda bulunuldu, ruhu şad edildi.
ŞEHİTLER UNUTULMADI
Ardından şehitler anıtına İl Başkanı Murat Pulat tarafından karanfil bırakıldı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi