Zonguldak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı’nın 99.Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından alternatif çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törende sırasıyla CHP İl, Birleşik kamu-İş, Vatan Partisi ve ADD tarafından anıta çelenk sunuldu.

1 dakikalık saygı duruşunu ardından istiklal marşımız söylendi.

Törende konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkan Vekili Hakkı Güney, "19 Mayıs 1919 bizim için, Zonguldak için de yeni bir başlangıcın, umudun, güvenin ve kararlılığın tarihidir." Dedi.

Büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, emperyalizme karşı mücadelenin meşalesinin yakıldığı en anlamlı gün, Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olduğunu belirten CHP İl Başkan vekili Hakkı Güney şunları söyledi:

“Osmanlı İmparatorluğu güçsüz ve çaresizdir. Halkımız yorgun ve yoksuldur.

30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Anlaşmasıyla ordu dağıtılmış, boğazlar açılmış ve savaşın galibi itilaf devletlerinin işgali başlamıştır. İşgalci emperyalist devletler en güçlü dönemini yaşamakta, Türkiye’yi nasıl paylaşacaklarının hesabını yapmaktadırlar. Böyle bir dönemde, 98 yıl önce Atatürk ve arkadaşları Samsun’a çıktılar. Çünkü onlar Türk milletinin bağımsızlık karakterine güveniyorlardı. Bu milletin esareti kabul etmeyeceğini biliyorlardı.  Anadolu insanını tanıyorlardı. 19 Mayıs umuttur, inançtır, güvendir, kararlılıktır, dirençtir. 19 Mayıs, gençliktir, gelecektir. Bugün burada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken bir kez daha bu duygularımızı tazeliyoruz. Bu meşale ışığında bugünkü zorlukları da aşacağız. Türkiye’nin içeride ve dışarıda önemli sorunlarla boğuştuğu şu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızla bütünleşecek ve “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışıyla tüm sorunlarımızı çözeceğiz. Atatürk’ün unutturulmak istendiği, Andımızın yasaklandığı, bayramlarımızın kitlesel olarak kutlanmadığı, İstiklal Marşımızın tartışılır hale getirildiği, yurttaşlık kavramının unutturularak toplumun çeşitli vesilelerle ayrıştırıldığı bu karanlık dönemi geride bırakacağız.

ZONGULDAK GÖÇ VERİYOR

Zonguldak olarak da tarihimizin en zor dönemlerinden birisini yaşıyoruz. Zonguldak 2009 yılından buyana göç veriyor. Tarihimizde ilk defa Emeğin Başkentinde emekli sayısı çalışan sayısını geçti.  Türkiye Taşkömürü Kurumu küçültülürken yeni iş alanları açılmadı. Türkiye’de yol yapmakla, tünel açmakla, hava alanı açmakla, hızlı tren ile öğünen iktidar Zonguldak’ta karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolunun hiçbirini yapmadı. Sağlıkta, eğitimde hep ihmal edildik.  Onun içindir ki 19 Mayıs 1919 bizim için, Zonguldak için de yeni bir başlangıcın, umudun, güvenin ve kararlılığın tarihidir. Her türlü, imkansızlığa, baskıya, tehdide rağmen mücadelemizi sürdürecek ve kazanacağız. Bizim önderimiz her zaman Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bayramınız kutlu olsun, sağ olun var olun”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi