Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve beraberindekiler, Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ve şoför esnafını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve beraberindekiler, Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ve şoför esnafını ziyaret etti.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, yöneticiler  Tayfun Özdemir, Oktay Girgin ve Gençlik Kolları Başkanı Özgür Arslan,Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ve şoför esnafını ziyaret ettiler.

Covid salgını ile birlikte en mağdur esnaf kesiminin başında yer alan ‘’Okul Servisçileri’’ yaşadıkları sıkıntıları CHP Merkez İlçe yöneticileri ile paylaştı.

Türkiye genelinde 360 bin servis aracıyla öğrenci ve personel taşındığını ifade eden servis emekçileri bu sayının

Zonguldak Merkezde öğrenci servisçileri olarak 180 olduğunu, salgın sebebiyle bugüne kadar 15 arkadaşlarının araçlarını sattıklarını bu gidişle önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağını ifade etti.

Salgına rağmen trafik sigortası ,kasko, muayene bedeli ,bandrol ve Bağ-kur gibi sabit ödemelerinde bugüne kadar herhangi bir erteleme yada bu bedellerin Devlet tarafından karşılanması konusunda olumlu hiçbir müjde almadıklarını söyleyen şoför esnafı, dayanma güçlerinin her gün biraz daha azaldığını belirtti.

Aldıkları kredilere ait olan taksit ödemelerinin ertelenmesinin kendilerini bir nebze olsun rahatlattığını ,ancak faiz yüklü ödemelerin geleceklerini karamsar kıldığını ,bu dönemde büyük şehirlerdeki  okul servisçilerine devlet tarafından kısmen  de  olsa iş imkanı yaratıldığını , bunun her şehirdeki okul servisçilerine uygulanmasının geçici de olsa bir çözüm olacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca, şoför esnafı servis araçlarının 12 yaşa ulaştığında ;yenilenmesi zorunluluğunun  18-20 yaş aralığına çekilmesi  ve araçlarda çalışması zorunlu olan rehber personelin lise mezunu ve 22 yaş grubundan çıkartılarak ilköğretim mezunu ve 18 yaş seviyesinde uygulanmasının kendilerini çok rahatlatacağını en önemli talepleri olarak ifade ederken , devletin adil ve şevkatli ellerinin bir an önce kendilerine ulaşmasını diledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi