Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe örgütü esnaflara yönelik çözüm ve önlem paketimi anlatan broşür dağıtıyor.

CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal,  genel merkez tarafından esnaflar için  hazırlanan ve 17 maddeden oluşan çözüm ve önlem paketini broşür halinde esnaflara dağıtmaya devam ettiklerini belirterek şu bilgileri verdi:

ESNAF BAKANLIĞI KURULMALI, ESNAFLARA FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMALI

" Kilimli merkezde, Çatalağzı, Muslu ve  Gelik beldelerinde ve köylerimizde genel merkezimizin hazırlamış olduğu pandemi sürecinde esnaflarımızın sorunlarını hafifletecek önlem paketini, esnaflarımıza tek tek her sokakta, her mahallede bunları dağıtıyoruz yönetim kurulumuzda birlikte.Çok verimli bir çalışma yaptığınızı düşünüyoruz. Esnaflarımızı aydınlatıyoruz.

Peki bu ne içeriyor? esnaflarımızın bu pandemi sürecinde alışverişin azalması, ticaretin azalmasından kaynaklanan sorunların hafifletmek üzere genel merkez ekonomik işler kurulunun yaptığı çalışma; esnaflarımıza kira desteği verilmesi, esnaflarımızın vergi borçlarının ertelenmesi, esnaflarımıza bu süreçte yapılan cezaların alınmaması, yeni cezalar yapılmaması,  esnaf Bakanlığı kurulması, esnaflarımıza uzun vadeli faizsiz kredi sağlanması gibi  kamuoyuna açıklanan çözüm ve önlem paketini biz sadeleştirdik ve 17 madde olarak bütün esnaflarımıza dağıtıyoruz. 

Bununla birlikte İkinci Yüzyılda Çağrı kitapçığını de dağıtıyoruz.".

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi