Ben Sercan Yıldırım…

Kökten CHP’li bir ailenin üyesiyim…

CHP’de bir ömür tüketmiş Durmuş Görmüş’ün torunuyum…

Ömrü boyunca CHP’yi bir an olsun yalnız bırakmamış, Murat 124 otomobili ile Zonguldak’ı köy köy, ilçe ilçe, belde belde dolaşmış, CHP’nin gerçek ilkelerinden, gerçek demokrasiden, üye iradesinden asla taviz vermemiş, dünden bugüne CHP’de siyaset yapmış ilçe başkanı, il başkanı, milletvekilliği sıfatlarını kazanmış insanlara siyaset ustalığı yapmış Durmuş Görmüş’ün torunu…

Bana dedemin nasihati var…

“ Oğul, CHP gençlikle yükselir. Doğrulukla, dürüstlükle, demokrasiye ve üye iradesine saygı duymakla yükselir. CHP, günü geçmiş, siyaseti tükenmiş, siyasi fosillerin partisi değildir. CHP, bir zenginler kulübü de değildir. Çok parası olanın milletvekili olabileceği, çok entrikası olanın milletvekili olabileceği bir parti de değildir. CHP emek ister, CHP yürek ister. Emeksiz, yüreksiz CHP’li olmaz”

Dedem Durmuş Görmüş’ün yukarıda özetlediğim öğütlerini hiç unutmadım.

Zonguldak’ta CHP içinde bunun aksine davranan siyasetçileri gördükçe, hep dedemin öğütlerini hatırladım.

Şimdi yine aynı şeyleri görüyoruz…

Siyasi fosillerden “milletvekili adayı” çıkarmak isteyenler mi dersiniz, daha önce CHP’nin kapısından bile geçmediği halde parasına-puluna güvenip milletvekili adayı olmak isteyenler mi dersiniz, il başkanlığı makamını “milletvekili adaylığı” için basamak olarak kullananlar mı dersiniz?

Ne ararsan var !..

Hep birlikte sanki parti içinde bir “şer ittifakı” oluşturmuş gibi genç isimlere çullanıyorlar, toplum nezdinde hiçbir kıymet-i harbiyesi olmayan bu siyaset eskileri, ya da partiye sırf milletvekili adayı olabilmek için üye olmuş bol akçeli kişiler, ya da birtakım siyaset menfaatçileri pür telaş içinde gençlerin, gerçek CHP’lilerin, CHP’ye emek veren, yürek veren insanların yolunu kesip, kendilerine yol açmaya çalışıyor.

Bu kez öyle olmayacağını umuyoruz, bu kez bu siyaset fosillerine, bu fırsatçılara, bu siyaset menfaatçilerine hem CHP Genel Merkezi’nin, hem de Zonguldak CHP tabanının dur diyeceğine inanıyoruz.

Bu seçim, CHP’ye emek veren, yürek veren, genç ve gelecek vadeden insanların seçimi olmalıdır.

Dedem Durmuş Görmüş’ü rahmetle anıyorum.

Bütün bunları onun yerine ben söylüyorum.