Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci birleşimi gergin geçti.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci birleşimi de, birinci birleşim de imar komisyonuna sevk edilen; Zonguldak Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen Çınartepe Mahallesi'nde 1636 Ada ve 1 parsel sayılı taşınmaza yönelik çizilen  1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile aynı yer için  1/1000 ölçekli uygulama İmar komisyonu raporu görüşüldü.

Açılış ve yoklama nın ardından mecliste ilk olarak 7 izin dilekçesi veren meclis üyelerinin izinleri oylandı.

Çınartepe Mahallesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen taşınmaza yönelik Nazım imar planı değişikliği teklifi okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin şerh gerekçeleri okundu. CHP grubu tarafından şer gerekçelerinin meclis kararına yazılması istenince, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan zaten kararın komisyonlarda mevcut olduğunu buna gerek olmadığını söyledi. Bunun üzerine CHP Meclis üyesiTurgut Aydın şerh gerekçelerinin meclis kararına yazılması gerektiğini belirterek bunun hukuki sonuçlarını olacağına ve idare mahkemesine gidilebileceğini söyledi. Ömer Selim Alan da, "Mahkeme orada istediğiniz gibi mahkemeye verebilirsiniz" diyerek tepki gösterdi.

AK Parti grup başkanvekili Şendoğan Karataş'ta daha önce böyle bir örneğin yaşanmadığını belirterek Turgut Aydın'a tepki gösterdi.

Ve madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde bulunan aynı taşınmaza yönelik çizilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi okunmasının ardından CHP'nin şerh gerekçesi tekrar okundu.AK Parti Adına Meclis üyesi Bünyamin Babaiban söz olarak kanunlara aykırı olarak söylediğini ve bunun yanlış olduğunu belirterek kanunlara müdürüm olmadığını ifade etti.CHP grup başkanvekili Atınç Kayınova'da, bunun örnek teşkil edeceğini ifade etti.
Ve aynı şekilde madde CHP'nin red oyu vermesi ile oy çokluğuyla kabul edildi.Meclis Temmuz ayı 1. Birleşimi 1 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi