Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez ilçe Teşkilatının Genç Üyeleri 
Doğukan Güney, Miraç Bayraktar, Rafet Onur Dökel, Mehmet Ali Fatmaoğulları, Ali Hancı, düzenlediği basın toplantısında kadın cinayetlerini sert tepki gösterdiler.
CHP li gençler adına açıklama yapan Doğukan Güney, kadın cinayetlerinin vicdanları yaraladığını ve önlem alınması gerektiğini söyledi.
Artık kınanmaktan öte bu olayda sorunlarında en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Doğukan Güney şunları söyledi;

Bugün burada toplanma amacımız son günlerde yaşanan çok üzücü olaylar karşısında daha fazla sessiz kalamayacak olmamızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk partisinin genç üyeleri olarak Maalesef Ülke genelinde yaşanan Kadın cinayetleri vicdanımızı derinden sarsmıştır. Dinimizde, İlkelerimizde, gelenek ve göreneklerimizde kutsal görülen değer verilen kadınların  Atatürk'ün dediği gibi ey Yüce Türk kadını sen yerlerde sürüklenmeye layık değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın sözüne rağmen , günümüzde bu şekilde olaylar yaşanması vicdanı olan  her bireyinin kanayan bir yarasıdır. Bu konu kınanacak bir konu olmayıp görevlilerin derhal çözüme kavuşturması gereken bir konudur.
Dünya üzerinde kadına seçme ve seçilme hakkı tanımış bir ülke olarak açıklanan rakamlara baktığımızda  2019 yılının ilk 11 ayında 430 kadın kardeşimiz,Arkadaşımız, öldürüldü. Bu acı tablo maalesef ki gerçek.
Sizlere birkaç fotoğraf göstermek istiyorum.
Ayşe tuba arslan 23 kez suç duyurusunda bulundu.Ben öldükten sonra mı yardımcı olacaksınız dedi.Kimse dinlemedi. 11 ekim günü öldürüldü. Filiz kaplan aldığı tehditler nedeniyle koruma talep etti kimse dinlemedi 28 haziran günü öldürüldü.
Güllü yılmaz sistematik bir şekilde şiddete maruz kalmasına rağmen tutuklama talebi reddedildi 17 ekim günü öldürüldü Sevgi polat uzun süredir şiddet gördüğü için karakola başvurdu.yetkililer dinlemedi.Şikayetini geri çeken polat birkaç gün sonra öldürüldü. Güleda cankel bu gencecik kardeşimiz Ayrılmak istediği erkek arkadaşını şikayet etmesine rağmen katil zanlısına sadece şehri  terketmesi söylendi.Yetkililerin yeterince dinlenmediği kardeşimiz 19 yaşında hayatını kaybetti.

Bu ihmaller sorumlu bu kardeşlerimizin ablalarımızın ölümünden sorumlu olan yetkilileler alması gereken cezayı aldı mı ? Bu da sorulması  gereken bir konudur 
Cumhuriyet Halk Partili Genç Üyeler olarak amacımız sesini duyuramayan kadınların sesi olmak; onların söylediklerini ulaşması gereken yerlere ulaştırmaktır. Bu tür sorunlar yaşayan kardeşlerimiz, ablalarımız var ise de, Cumhuriyet halk partisi binalarımıza davet ediyoruz. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır.Her türlü yardım ve desteği sağlayacağımızdan kimsenin kuşkusu ve şüphesi  olmasın. Buna ek olarak belirtmek isteriz ki 19 kasım tarihinde mecliste verilen kadın cinayetleri önergesi ne yazık ki reddedilmiştir. Bu önerge neye dayanarak reddedilmiştir? Bu önergenin meclisten geçmesi için daha kaç kız kardeşimizin ablamızın daha hayatını kaybetmesi gerekiyor? Bizden koparılan canlarımızın yerinde A partili B partili şahıslar olsaydı yine de mecliste reddedilir miydi bu önerge diye sormaktan da kendimizi alamıyoruz. Bu siyasi bir mesele değildir. Bu insanlıkla, vicdanla alakalı bir meseledir. Bu nedenle Bu önergenin reddi kesinlikle kabul edilemez.. Bu insanlıkla alakalı bir meseledir Ak Partili, MHP’li ve  diğer partilere uye olan abilerimiz ablalarımız kardeşlerimiz gelsin bu konuyu çözmek için yapmamız gereken ne varsa hep birlikte yapalım yapalım   
Ayrıca Tüm vatandaşlarımızı bu konuda gerekli adımları atması ve gerekli olan tepkiyi göstermesi  gerekmektedir.
Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak Yüce Türk adaletinin bu konuda kayıtsız kalmayacağı ve gerekli cezaların verileceğine inanmaktayız.
Hayatını kaybeden kardeşlerimize ablalarımıza Allahtan Rahmet ailelerine ve tüm Türkiyeye başsağlığı dıleriz.
(HABER-ERCAN DEMİR)

*****

Editör: Haber Merkezi