Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Milletvekilleri, İsmet İnönü Anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Milletvekilleri, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Zonguldak'a geldi. CHP'li vekiller ziyaretlerine ilk olarak Gazipaşa Caddesi'nden başladı. Esnaf ile bir araya gelen vekiller, sorunları dinledi. CHP'li vekillerin yanı sıra programda, İl Başkanı Murat Pulat ve partililer de hazır bulundu. 
CHP İl Başkanı Murat Pulat yaptığı konuşmada İsmet İnönü Parkı'nda yapılan düzenlemenin İsmet İnönü'ye büyük bir saygısızlık olduğunu ve bu düzenlemenin bir an önce sonlandırılarak kaykay pistinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Milletvekilleri ve partililer, daha sonra İsmet İnönü Anıtı önünde toplandı. CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın açılış konuşmasını yapmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın konuştu. Akın'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"SÖZ VERİYORUZ, 5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ" 

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşının anıtının bulunduğu bu park, sahil düzenlemesi kapsamında değiştirildi. Zonguldak'ın madencilik deneyimi atıl hale gelmiş, gençlerimiz işsiz kalmıştır. Sayıştayın raporuna göre alınan işçi sayısı da yetersiz kalmıştır. Bu nedenlerden dolayı iş kazaları artıyor. Enerjiyi yönetemezseniz, ekonomiyi de yönetemezsiniz. TTK'daki üretim gün geçtikçe düşüyor. Yer altında işçi açığı var. Bizler burada söz veriyoruz. İktidara geldiğimiz taktirde, 5 milyar liralık yatırımı yapacağız. 5 bin işçi alımı yapacağız.
(HABER-ERCAN DEMIR)

Editör: Haber Merkezi