Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, Parti’den 40 kişinin istifa ettiğini söyledi.

Gazetecilerin "Muharrem İnce harekatına  Zonguldak’tan katılacak olan varmı sorusuna’’ ”bizim partimiz Muharrem İnce'nin istifasıyla bölünecek ve parçalanacak bir parti değildir. Muharrem İnce için ayrılacak olan arkadaşlar olabilir ama çoğunluk olarak, büyük bir ayrılma ve istifa herhangi bir şey de gelmedi ve bilgimiz de yok istifalar oluyor üçer beşer kişi.CHP üyesi olduğu için iş bulamamaktan şikayetçi olduğunda iş bulmak amacıyla istifaları oluyor, yoksa Muharrem İnce'ye veya diğer arkadaşlara katılacak katılmak için istifa diye bir şey söz konusu değil. e-devlet üzerinden genel merkezden gelen bilgilere göre 40'a yakın istifa oldu ve istifaların sebebi ise işsizlikten kaynaklıdır. İstifa edenlerin çoğu işsizlik sebebiyle istifa etmiştir."dedi.

Zonguldak'ta Muharrem İnce'ye gidecek olan olabilir mi sorusuna ise Murat Pulat, "Olabilir ama öyle büyük bir çoğunluk olmaz."dedi.

İl Başkanı Murat Pulat milletvekillerinden de istifa olacağını zannetmediğini söyledi.

AK Parti kongresi'ne davet edildiğini, ancak kongrenin çok kalabalık olacak olması ve sağlıktan dolayı katılmadığını belirten İl Başkanı Murat Pulat, Zeki Tosun'a tebrik ziyaretine gideceğini de sözlerine ekledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi