Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, "Ziraat Odaları olarak Geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimiz bağında, bahçesinde ve tarlasında yağmur çamur demeden emekleriyle sofralarımızı bereketlendirmeye devam ediyor. Ekimden hasada kadar tarımsal üretimin her aşamasında  çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." Dedi 

Çiftçi kayıt işlemlerinin 1 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldığını belirten Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak çiftçilik faaliyetleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TARIMSAL FAALİYETLER ÜLKEMİZ VE İLİMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR SEKTÖRDÜR

Tarımsal faaliyetletin ülkemiz ve ilimiz için çok kıymetli bir sektör olduğunu ifade eden Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, 'Covid-19 salgını Mart 2020 ayı başından itibaren Türkiye’yi de etkisi altına almış, birçok iş kolunda üretimin durmasına ve yavaşlamasına yol açmıştır .Korona virüsün yarattığı salgın bütün dünya ülkelerini etkilemiş ve hemen hemen herkesin hayatının bir şekilde kısıtlanmasına, yavaşlamasına neden olmuştur.  Ancak öte yandan hayatın zorunlu ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan hizmetleri karşılamak, ekonomik faaliyetlere devam etmek amacıyla toplumun önemli bir kesiminin ise evinde kalması mümkün olamamıştır. Bu kesimlerin biri de tarımsal faaliyetleri gerçekleştiren çiftçilerdir. Tarımsal faaliyetlerle meşgul olanlar için bir takım şartlara bağlı olarak tarım faaliyetlerinin sürmesine izin veriliyor. Çünkü tarım devam etmez ise ekonomik açından sıkıntılar yaşanabilir. ÇKS belgesi için, Tarım, hayvancılık faaliyeti için, Tarım İl/ilçe Müdürlüklerinden veya Ziraat Odası Başkanlığımızdan  kayıtlı olduğunuzu gösterir belgenin bulunması halinde tarımsal faaliyetleri sürdürmektedirler. İl ve ilçeler arasında çiftçi belgesi olan üreticilerimizin geçişlerinde emniyet güçlerimizle hiçbir sorun yaşamamaktadırlar.  Çiftçilik, üretim, tarımsal faaliyet; ülkemiz ve ilimiz için çok kıymetli bir sektördür" şeklinde konuştu.

ZİRAAT ODALARI OLARAK ÇİFTÇİNİN HEP YANINDAYIZ

Ziraat odaları olarak çiftçinin hep yanında ve destekçisi olduklarını ifade eden Şerafettin Albayrak, "Ziraat Odaları olarak Geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimiz bağında, bahçesinde ve tarlasında yağmur çamur demeden emekleriyle sofralarımızı bereketlendirmeye devam ediyor. Ekimden hasada kadar tarımsal üretimin her aşamasında  çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."dedi.

ÇKS KAYIT İŞLEMLERİ 1 EYLÜL'E UZATILDI

Şerafettin Albayrak, "30 haziran tarihinde sona eren çiftçi kayıt işlemleri  genel başkanımızın uğraşları sayesinde tarım bakanlığımızın tarafından 1 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmış bulunmaktadır." Diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZİN BELGESİNİ MUTLAKA ALMASI GEREKİYOR

Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için belgelerini mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, "ÇİFTÇİLERİMİZİN Gübre Mazot VE FINDIK desteklerinden yararlanabilmeleri ve MAGDUR OLMAMALARI İÇİN İl /ilçe Müdürlüklerinden  dosyalarını alarak Ziraat Odası Başkanlığımıza çiftçi belgesini almaları için mutlaka gelmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

FINDIK ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Fındık fiyatlarının belirlendiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, "TMO 2020 Mahsülü Fındık Alımı Taban Fiyatın  yüzde 50 sağlam iç esasına göre Levant kalite 22 Lira,Giresun kalite 22, 50 Lira olarak belirlenmiş olup Fındık üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." Diyerek sözlerini tamamladı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi