Ahmet Demirci’nin genel başkanlığa, Kahraman Kabasakal’ın genel merkez yönetimine adaylık niyetleri şaşkınlıkla karşılandı

*** 23-24 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Olağan Genel Kurulu’nda genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ahmet Demirci  ile genel merkez yönetimine aday olacağı söylenen Kahraman Kabasakal’a  tüm bölgelerdeki maden işçileri tarafından sert tepki gösteriliyor.

*** Taban delege seçimlerine katılmayan ve maden işçisinin onayını almayan isimlerin genel başkanlığa aday olmasının “maden işçisinin iradesine saygısızlık” olduğu vurgulanırken, hiçbir emek vermeden, hiçbir mücadele etmeden, seçimlere katılma cesareti gösteremeyip, maden işçisi için hiçbir söz söylemeden genel başkanlık ve genel merkez yönetimine aday olmak isteyen Ahmet Demirci ve Kahraman Kabasakal’ın kongrede hiçbir varlık gösteremeyecekleri belirtiliyor.

*** TTK’ya bağlı tüm bölgelerdeki maden işçileri ve işçi temsilcileri, Ahmet Demirci ve GMİS yönetimine “yedekten” giren Kahraman Kabasakal’ın adaylık yönündeki girişimlerinin her şeyden önce “emeğe saygısızlık” olduğunu belirterek, “ Genel Merkeze aday olmak isteyen arkadaşlar, hiçbir emek vermeden, maden işçisinin iradesini ve tercihini yok sayarak koltuğa oturmak istiyor. Sendikacılık “koltuk kapma” yarışı değildir. Emek ve mücadele işidir. Bu emeği ve mücadeleyi göze alamayanlar, seçimlerden kaçanlar, şimdi koltuk sevdasına genel başkan adaylığı açıklıyor. Maden işçileri temsilcilerini seçmiştir. Oylarına bütünüyle sahip çıkacaktır.” şeklinde konuştular.

*** Bilindiği gibi GMİS taban delege seçimlerinde Gelik’ten Hakan Yeşil, Karadon’dan Volkan Yıldız, Üzülmez’den Tayfun Demir, Kozlu’dan Hüseyin Kolçak,Armutçuk'tan İsa Mutlu maden işçilerinin tam desteği ile seçimleri kazanmış ve genel merkez yönetimine adaylıklarını açıklamıştı. GMİS Genel Başkanlığı için de Hakan Yeşil üzerinde mutabakat sağlanmıştı. GMİS 11. Olağan Genel Kurulu’nda tablonun böyle oluşması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi