Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Gülhan Çetin, tüm Türkiye'yi yasa boğan Emine Bulut cinayetini kınadıkarını söyledi.
Gülhan Çetin dernekte düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'de kadın cinayetlerinin çocuk istismarının önlenmesi için öncelikle psikolojik ve sosyolojik eğitimin şart olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin her şehrinde her ilçesinde her beldesinde her mahallesinde bulunan aile hekimliklerinin bünyesinde  aile danışma merkezlerinde bulunması ve bu merkezlerde uzmanların görev alarak ailevi sorunlara çözüm bulması gerektiğini de ifade eden Cumhuriyet Kadınları Zonguldak şubesi başkanı Gülhan Çetin şunları ifade etti:"Bulut olayında içimiz kan ağladı, Anne lütfen ölme diyen bir çocuğun isyanı üzüntüsünü hepinizin kulakları işittti. Şimdi bu durumda Emine Bulut cinayetinin hemen yanında 10 yaşındaki bir kız çocuğunun da drama ve travması söz konusu. Bütün ömrü boyunca psikolojik destek alma ihtimali olan bu çocuğun acısını evet biz belki bir hafta sonra unutacağız ama ömrü boyunca o çocuk yaşayacak. Kadın cinayetleri, kadın tecavüzleri, çocuk istismarı ülkemizde ve dünyada oldukça fazla. Adalet ölüyor, devlet ölüyor, insanlar ölüyor ve bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor." dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi