Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)  Zonguldak Şubesi tarafından bağımlılıkla mücadele konulu söyleşi düzenlendi. 

Cumartesi günü Zonguldak Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele  konusunda, Ankara Üniversitesi Psikiyatri ve Ruh Hekimi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yıldırım Doğan tarafından katılımcılara bağımlılıkla mücadele hakkında bilgiler verildi. 

Prof.Dr. Doğan; "Toplumu etkileyen bir sorun söz konusu olduğunda  bu sorunun temelinde aile yapısı olup  bu sorunu teşkil edeninde bir annenin çocuğu olduğu aşikardır koruyucu ve önleyici sağlık politikası bir çok bagımlılık ve hastalıkta korunmak için izlenen önemli bir yol teşkil etmektedir cumhuriyetimizin eski kuşakları bugünümüzle kıyaslanamayacak kadar fedakar bir yaşam şekli gütmekteydi esrar bağımlılık maddeleri arasında en tehlikelisidir 15-24 yaş arası kullanan yaş gurubudur . Bu insanlar toplumdan asosyal yaşamaktadır. Farkındalık ilk olarak anneler için  önemli bir yer tutmaktadır çünkü evde annelik edecek bir kadın çocuklarla ilk iletişim kuracak olan kişidir" dedi.

Olumsuz hava şartları nedeni ile  söyleşiye katılımın az olduğu  gözlendi.Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Gülhan Çetin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin çok önemli bir konu olduğunu çünkü bağımlılık yaşının her geçen gün küçüldüğünü ve toplumun yarası olduğunu belirterek şunları söyledi; “CKD sosyal sorumluluk projesidir ve bir bilgilendir söyleşisi şeklinde devam edecektir bağımlılığın tedavi edilebilir bir durum olduğunu aktaracağız. Bizlerde ailelerin dahil olmasını istedik yeni nesil gençlerimiz bagımlığın hertürlüsüne kolay ulaşım sağlanmaktadır. Bizler sivil toplum örgünü olarak üzerimize düşeni yapmak için bugün buradayız.”dedi.

(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi