Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, çocuk taciz, tecavüzcüne ve terör suçlarına idam cezası gelmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıcı zihinsel engelli kız çocuklarına da cinsel taciz ve tecavüz olayları ile karşı karşıya kalındığını ve ailelerinin tedirginlik içinde olduğunu belirten Hüseyin Şirin, şunları söyledi: “Bugün itibariyle ülkemizi de gündemde olan en önemli konu bilindiği gibi küçük yaştaki çocuklara yapılan iğrenç tecavüz ve sarkıntılık gibi olaylardan dolayı gerçekten toplum çok gergin hale geldi. Ayrıca zihinsel engelli kız çocuklarının ailelerinde büyük bir tedirginlik var. Çünkü zihinsel engelli bayanlara, daha 3 gün önce başka bir ilde araba içinde sarkıntılık yapıldığı ve zihinsel engelliyi yoldan geçen bir bayanın kurtardığına şahit olduk. Dediğim gibi toplumda böyle bir gerginlik var bunun kesinlikle caydırıcı büyük önlemler alınması gerekiyor. Bu idam da olabilir. Ayrıca Terör faaliyetlerine katılıp insanları öldüren veya destek verenlerde idam cezasına çarptırılmalıdır.

Ben meclise böyle bir kanun geldiği takdirde inanıyorum ki tüm siyasi partiler bu konuda ortak hareket ederek bu kanunun yeniden idam yasasının olması için bir adım atılacağını inanıyorum. Özellikle zihinsel kız çocuğu oylan aileleri de buradan uyarmak istiyorum, Genelde zihinsel engelliler kız çocuklarını kesinlikle yalnız bırakmasınlar, çünkü sonradan pişmanlık hiçbir şeyi geri getirmiyor. Ben cezaların caydırıcı olması dileğiyle yeniden idam cezasının uygulamasını gönülden desteklediğimizi söylemek istiyorum” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi