İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Biz çocuklarımızın teknolojiyi doğru kullanan, teknolojiyi yönlendiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Dijital çağda çocuklarımızı siber zorbalıklardan, sosyal medyadaki tehdit unsurlarından kurtarmak istiyoruz" dedi.
Zonguldak il Milli Eğitim Müdürlüğü'nce  Sosyal Medya ve Digital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) işbirliğinde  Öğretmen Seminer Programı düzenlendi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere il genelinde bulunan 400 öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ile birlikte İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile il Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve üst düzey yetkililer de seminerde hazır bulundu.

Seminerde SODİMER uzmanları tarafından katılan öğretmenlere sosyal medya ve dijital güvenlik eğitimi konusunda bilgiler sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı açıklamada, teknoloji yönlendiren ve teknolojinin esiri olmayan bir nesil yetiştirmek istediklerini ifade etti.
Çocukları siber zorbalıklardan ve sosyal medyanın tehdit unsurlarından korumak isteklerinde ifade eden İi Milli Eğitim müdürü Züleyha Aldoğan şunları söyledi;

"Sosyal medya ve dijital güvenlik çağımızın vazgeçilmezidir. 21 yüzyılda dijital dünya artık bizim bir parçamız oldu öncelikle bunun hepimiz farkındayız. Bu anlamda Biz öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Biz çocuklarımızın teknolojiyi doğru kullanan, teknolojiyi yönlendiren, teknolojinin etkisi olmayan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Sayın Valilimizin himayesinde Sodimer işbirliğinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlere yönelik böyle bir seminer düzenledik. İlimiz Merkez ve ilçelerinde görev yapan 400 öğretmenimizi davet ettik. Dijital dünya artık dünyamızın vazgeçilmezi Dijital çağda çocuklarımızı siber zorbalıklardan, sosyal medyadaki tehdit unsurlarından sosyal medyanın baskısından vs. tüm bunları bir araya getirdiğimizde ciddi bir tehdit oluşturduğunu görüyoruz. Bu anlamda işte Sodimer'in bu eğitiminin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ben şimdiden seminerimizin bütün eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tüm amacımız çocuklarımızın sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yetiştirmektir ve onlara zarar verecek her ortamda uzak tutabilmektir."
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi