Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Bolu ve Çankırı illerinin Ankara'da konuşlu bulunan sivil toplum örgütleri tarafından kurulan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği’nin (Ankabir) 2022 yılı ilk istişare toplantısı yapıldı. Birlik Genel Başkanı Tuncay Gençer, “Devletimizin bekası adına her zaman çimento görevini üstlenmiş ve mütevazi yapıdaki bölge insanımızın yönetime daha fazla katılım sağlaması gerekiyor. Coğrafyamız kaderine terk etmeme kararlılığı içindeyiz” dedi.

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Bolu ve Çankırı  illerinin Ankara'da konuşlu bulunan sivil toplum örgütleri tarafından 4 yıl önce kurulan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği (ANKABİR) 2022 yılı ilk İstişare toplantısını İlbank Macunköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.Toplantıda ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, Sinoplular Federasyonu Genel Başkanı Sn Kenan Güllü, Asilder Başkanı Burhan Akdoğan, Sinoplular Federasyonu Genel Sekreteri ve Erfelek Dernek Başkanı İsmail Yılmaz, Ankara Bolulular Dernek Başkanı İsa Gökmenoğlu, Ankara Bartınlılar Dernek Başkanı Necati Erdem, Ankara Karabüklüler Dernek Başkanvekili Cevat Yıldırım, Bolu Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Başkanı Mehmet Bilgin, Ankara Çankırılılar Derneği Genel Sekreteri İbrahim Altınok, Birlik üyesi Nizamettin Ören hazır bulundu.

Birlik Başkanı Tuncay Gençer yaptığı açıklamada, toplantıda Misyon, vizyon ve stratejilerin yanı sıra 2021 yılında yapılan faaliyetler, 2022 yılında yapılacaklar gözden geçirildiğini belirtti.

Devletimizin Bekası adına her zaman çimento görevini üstlenmiş ve mütevazi yapıdaki Bölge insanımızın yönetime daha fazla katılım sağlamasının önemi vurgulayan Başkan Gençer, “Toplantımızda 2022 yılında planlanan "Sinop ve Batı Karadeniz Günleri" programına yönelik istişareler yapıldı. İnsanın coğrafyası kaderidir diyen Ünlü Düşünür İbni Haldun’a bir ilave olarak, Coğrafyamızı Kaderine terk etmeme kararlılığı vurgulandı. Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği 2022 yılı 1.İstişare toplantısının hayırlara vesile olmasını Yüce Mevladan niyaz ederiz”. İfadesini kullandı.
Toplantıda bölgenin gelişmesi ve kalkınması adına, yatırımların artması adına birlik olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi