Zonguldak protokolü ve Genç Kızılay üyeleri Kozlu sahilini temizledi.

Zonguldak Kızılay şubesi tarafından Cumartesi günü anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Yaklaşık 150 genç Kızılay üyesi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kızılay Genel Müdürü Yardımcısı Alper Küçük, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ve AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un katılımı ile birlikte birlikte Kozlu Sahili'nde temizlik yaptılar çöp topladılar.

AYDIN ERGENÇ: VATANDAŞLARIMIZI ÇEVRE KONUSUNDA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, "Bugünkü etkinliğimiz Kozlu sahilimizi temiz tutabilmek için buradaki evsel atıklarını yaklaşık 150'ye yakın genç Kızılay gönüllü kardeşlerimizle birlikte burayı çiçek gibi yapmayı düşünüyoruz ve tüm vatandaşlarımızı çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

SELİM ALAN: ÇÖP SORUNU HALETTİKTEN SORA MİLET PARKI YAPILACAK. ÇEVRE BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK PROJEMİZİ SUNDUK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan,’ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaretinde Kozlu sahilindeki vahşi depolama sonunun çözüm bulmak için proje sunduklarını ve Milet Parkı’nın da çöp sorunu çözüldükten sonra yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"Böyle bire bir etkinlikte Tabii ki seve seve arkadaşlarımızın yanında olduk. 150 tane genç kardeşimiz gönüllü kardeşlerimiz ile beraber sahillerimizin temiz tutulması anlamında bir farkındalık etkinliği. Bizler de haliyle seve seve buradayız. Tabii bunun için öncelikle vatandaşlarımızın kirletmemesini bilmesi gerekiyor. Temiz tutmanın en güzel yolu kirletmemektir. Burası bizim hepimizin.Bugün burada genç kızılay görüntüsü arkadaşlarımız buna dikkat çekmek için bir etkinlik yapıyorlar. Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen 150 tane genç kardeşim bizim de desteğimiz ile beraber tertemiz yapacağız. Ama 

Ayrıca Çevre bakanımız la yaptığımız görüşmede projemizi sunduk ve çöp sorunu halledeceğiz ondan sonra Millet Parkı'nı yapacağız." 

HAMDİ UÇAR: SORUNU KÖKTEN ÇÖZMEK İÇİN PROJE BAŞLATIYORUZ

AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar,’da, vahşi çöp depolama alanındaki sorunlardan dolayı burası her geçen gün ne yazık ki bu hale geldiğini ve önceliklerinin bu sorunun kökten çözümü konusunda bir proje başlatmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kızılay’ı bu etkinlikten dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum. Gerçekten yaşanabilir alanlar yaratılması konusunda toplumumuzun da bu konuda çok hassas olması gerektiği düşüncesi içerisindeyiz. Şehrimizin tam merkezinde olan şu anda bulunmuş olduğunuz Kozlu sahilimizin insanlarımızın çok daha rahat çok daha kolay bir şekilde ulaşabileceği bir alanımızın Şu halde olmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirmek istiyorum. Her gün her hafta çeşitli vesilelerle bu bölgenin temizlenmesi konusunda hassasiyet gösteren belediyemiz sivil toplum örgütlerimiz olmasına rağmen ne yazık ki biraz önce belediye başkanımızın bahsettiği gibi vahşi çöp depolama alanındaki sorunlardan dolayı problemlerden dolayı burası her geçen gün ne yazık ki bu hale geliyor.

ZEKİ TOSUN: GENÇ KARDEŞLERİMİZ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’da Kızılay’ın örnek bir proje başlattığını belirterek, “Kozlu sahilimizi bugün hep birlikte temizleyeceğiz, ben böylesine örnek bir çalışmayı hayata geçiren Kızılay’ı ve genç Kızılay gönüllülerini tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.

ALPER KÜÇÜK: ZONGULDAK ŞUBEMİZ O KADAR GÜZEL FAALİYETLER YAPIYOR Kİ

Kozlu sahili temizlik çalışmasına eşi ve çocuklarıyla birlikte katılan Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’de Kızılay Zonguldak şubesinin Türkiye genelinde performansını çok yüksek olduğunu ve çok güzel çalışmalara imza attığını belirterek, "Bende bir Zonguldaklıyım. Zonguldak Kızılay şubemiz o kadar güzel faaliyetler yapıyor ki bu ilin yönetimini ileri gelenlerini tüm faaliyetlerinde görüyoruz. Bu da iyi işler yaptıklarını ve memnuniyet uyandırdıkları gösteriyor. Bize inşallah böyle artan enerji ile Zonguldak'ta Kızılay’ımıza her zaman destek vermeye devam edeceğim" dedi.

150 genç Kızılay üyesi akşam saatlerine kadar kozlu sahilindeki tüm çöpleri toplayarak tertemiz yaptılar.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi