Kilimli İyi Parti İlçe Başkanı Sinan Poyraz, "Corona virüs salgını, Zonguldak toplumsal bünyesinin ne kadar zayif düştüğünü gösterdi. Mesleki ve solunum yolları hastalıklarının çok yüksek olduğu, sağlık  hizmetlerinin yetersiz kaldığı gerçeği açık bir şekilde ortaya çıktı" dedi.

Sinan Poyraz, Zonguldak'ın Corona virüsten. en ağır darbeyi alan ve giriş çıkışların yasaklandığı şehir olduğu söyledi. Sosyal medya hesabından düşüncelerini dile getiren iyi Parti İlçe Başkanı Sinan Poyraz şunları ifade etti:

CORONA VE ZONGULDAK
"Otuz büyükşehir ile birlikte Zonguldak giriş çıkışı yasaklandı.
Neden Zonguldak?...
Kömür ve emeğin acı bir hikayesidir Zonguldak. Kaderine sahip olamayanların memleketi.Yıllardır aldatılan, sanayinin motoru olup, kalkınan Türkiyeye kan verip, nemasını alamayan, itilip kakılan, üvey evlat olarak  görülen acıların kentidir.
Önce, maden ocakları ve ardından termik santrallerin yükünü çekti. Maden ocaklarına  verdiği  şehitler bir yana, termik santralarla birlikte çevre ve hava kirliliğine sırf işsizlik azalacak diye katlandı. Buna rağmen, işsizlik bitmedi ve hatta işgücü göçü verdi. Yıllar sonra, gençler gittiği için emekli, yorgun ve hasta insanların şehri oldu. 
Corona virüs salgını, Zonguldak toplumsal bünyesinin ne kadar zayif düştüğünü gösterdi. Mesleki ve solunum yolları hastalıklarının çok yüksek olduğu, sağlık  hizmetlerinin yetersiz kaldığı gerçeği açık bir şekilde ortaya çıktı. En ağır darbeyi alan ve giriş çıkışların yasaklandığı şehir oldu.
Zonguldak halkı, devletine sadıktır. Yıllardır verilen cezalara ve çektiği cefalara rağmen sadıktır. Ülkesini ve milletini sever ve sabır gösterir.
Artık, Zonguldak halkını ödüllendirme zamanı gelmiş ve geçmiştir. Devletin baba şefkatini hak etmiştir.
Haydi......devletimiz güçlü diyenler kurtaralım  bu cennet şehri!!"
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi