ZONGUDAK'TA KELLE PAÇA'YA RAĞBET ARTTI..

Canan Karatay'ın Corona tehdidine karşı kelle paça için açıklamasından sonra Zonguldak'ta da kelle paça içenlerin sayısı oldukça arttı.

Tüm dünyayı tehdit eden Corona virüsü ne karşı ünlü profesör doktor Canan Karatay kelle paça için tavsiyesinde bulunmuştu.
Kelle paça çorbasının vücut direncini güçlendirdiğini dikkat çeken Canan Karatay'ın bu açıklamasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da vatandaşların kelle paçaya olan ilgisi daha da artmış durumda.
Vatandaşlar Canan karatay'ın açıklamasından sonra daha sık kelle paça içmeye başladılar. Zonguldak'ta namı diğer Çorbacı ustası Suat olarak bilinen esnaf Suat Altunbaş, Canan Karatay'ın açıklamasından sonra kelle paça çorbası satışlarını daha da arttığını söyledi.
Ancak kelle paça içen sayısının artması nedeniyle bu sefer de malzeme sıkıntısının baş gösterdiğini belirten Suat Altıntaş, "Canan hocamız açıklamasından sonra evet doğrudur çorba içen sayısında artış oldu ama tüm Türkiye çapında bu artış yaşandığı için bu sefer de malzeme temininde büyük zorluk çekiyoruz. Yurt içinde yeteri kadar kesim olmadığından dolayı toptancılarımızda hem bize çorba için işkembe ve sakatat temininde zorluk yaşıyorlar hem de fiyatlar da büyük oranda artış oldu. Bu artışı da fiyatlara maalesef yansıtamıyoruz. Dayanabileceğiniz kadar dayanacağız ama dayanamadım zerde artık zam da talep edebiliriz. Çünkü işyerimizin giderleri var çalışanlarımız var Vergi var Bunlarında karşılanması gerekiyor. İnşallah Corona tehdidi en kısa zamanda kaybolur ve her şey normale döner. Keşke bu salgın hastalık riski olmasaydı. Allah ülkemizi bu salgın hastalığa karşı korusun milletimizi korusun" ifadesini kullandı.

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN ÖZEL BAHARAT ÇORBASI...
Esnaf Suat Altıntaş ayrıca soğuk algınlığa ve gribal enfeksiyonlara karşı kendilerine özgü olarak içinde çok özel karışım olan baharat çorbası hazırlıkladıklarını ve bu çorbayı da müşterilerin beğeni ile içtiklerinii ifade etti. 
Bu arada Gazeteci Ercan Demir'de,  Corona tehdidine karşı kelle paça içerek vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirmek ićin Canan Karatay'ın tavsiyesini dinlemeyi ihmal etmedi.

CANAN HOCAMIZIN TAVSİYESİNİ DİNLEYECEĞİZ
Vatandaşlarda Canan Karatay'ın açıklamasından sonra kelle paça daha çok içmeye başladıklarını ve Canan Karatay'ın tavsiyesini dinleyeceklerini ifade ettiler.

(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi