Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, "Finansman sıkıntısı çeken esnaf ve sanatkarlarımıza uzun vadeli 6 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli bir cansuyu kredisi talebimiz var"dedi.

16 Eylül'de Kırşehir'de gerçekleştirecek olan Ahievran törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taleplerinin karşılanması amacıyla dosya sunacaklarını ifade eder ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz ay Ankara’daydık. illerimizde li sıkıntılarımızı genel başkanımıza ilettik. Sağ olsun genel başkanımız Maliye Bakanı ile yapmış olduğu bir çalışmada finansman sıkıntısı çeken esnaf ve sanatkarlarımıza uzun vadeli 6 ay geri ödemesiz, sıfır faizli bir Cansuyu kredisi talebimiz oldu. Maliye bakanımız olumlu karşıladı ve çalışma yapacağız dedi. 
Bununla beraber bankaya olan kredi borçlarımızın yıl sonuna kadar ötelenmesi ile ilgili bir talebimiz oldu.
16 Eylülde Kırşehir’de gerçekleştirilecek olan Ahi Evran kutlamalarına katılacak olan cumhurbaşkanımız Recep tTayyip Erdoğan’a genel başkanımız bir dosya sunacak. İstek ve taleplerimizi onu da dile getireceğiz. Olumlu sonuç alınmasını bekliyoruz.Evet okullar açıldı  ancak 18 aydan beri okul servisleri olsun kırtasiye malzemesi satanlar olsun,  öğrenci servisleri olsu iş yapamadılar. Büyük borçları var.  
Kazanacakları bu para ile birlikte borçlarınıı taksitlerini ödeyebilecekler ve icra takibine düşmeyekler "şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi