Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu’nun halkı kazıklayan marketleri deşifre edeceğiz açıklamasına Muharrem Coşkun, cevap verdi. 

Bazı marketlerin yüksek fiyat uyguladığını söyleyen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun;  Topaloğlu, Biraz daha araştırma yaparak eleştiri yapmasını kendisine tavsiye ediyoruz dedi. 

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu’na cevap veren ve haklılık payı olduğunu söyleyen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun; “ Vatandaşın kazıklanma olayına şu şekilde girmek lazım.
Vatandaşlar aldıkları mamülleri bir önceki güne göre fiyat farkı ortaya çıkıyor.
Vatandaş bir gün önce aldığı fiyata bir gün sonra alamıyor.
Hafta sonu da açık olan marketlerde fiyat değişikliği göze çarpıyor.  Biz de zaman zaman denetim yapıyoruz. Raf fiyatı ile kasadaki fiyatın örtüşmediğini görüyoruz.
Biz bütün marketleri aynı kefeye koyamayız ancak yapan arkadaşların biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz.
Özellikle ramazan ayında biraz daha bu konulara hassasiyet göstermelerini istiyoruz. 
Ali Topaloğlu bir sivil toplum kuruluşu’nun temsilcisi, onun konumu itibari ile bu tür hassasiyetlerini anlayabiliyoruz. Önemsiyoruz ama esnafla ilgili yaptığı her açıklamayı da tasvip etmiyoruz.
Biraz daha araştırma yaparak eleştiri yapmasını kendisini tavsiye ediyoruz.
Topaloğlu eğer belgeli teşkil ederse biz de ona destek oluruz. Laf olsun diye konuşup da marketçi arkadaşlarımızın hepsini töhmet altında bırakmaması gerekir” dedi.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi