Vali Mustafa Tutulmaz, beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ile birlikte Bahçelievler Mahallesinde Covit-19 denetimleri yaptı.Vali Tutulmaz esnaflara aldıkları tedbirleri sordu, eksik gördüklerini tamamlamalarını istedi.

Denetimler esnasında ise ilginç ve neşeli anlar yaşandı.Müzik aletleri satan dükkana giren Vali Tutulmaz gazetecilere türkü söylemesini istedi, bir bayan gazeteci ise bu isteği geri çevirmedi.Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da duvarda asılı bulunan kemanı çalmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada,"can kayıplarımız Türkiye ortalamalarının altına geldi. İnşallah bu böyle devam eder.Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Tedbiri elden bırakırsak, kurallara uymazsak daha önce yaşadığımız acı gerçekler var. Onları düşünmek dahi istemiyoruz. "dedi.

Vaka sayıları ile ilgili soruya cevap veren Vali Mustafa Tutulmaz'da,"vaka sayılarımız Türkiye ortalamasının altında. Denetimler devam edecek"ifadesini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi