İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz çözülmeyecek hiçbir problem yoktur." dedi 
Vali Mustafa Tutulmaz İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.
Vali Mustafa Tutulmaz ziyarette İl Genel Meclisi üyeleri ile tanıştı ve onlarla sohbet etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada Vali Mustafa Tutulmaz hoşgeldi diyerek ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
SINIRLI KAYNAKLARLA SINIRSIZ İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK DURUMUNDAYIZ

Vali Mustafa Tutulmaz'da yaptığı konuşmada sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını ve çözülmeyecek hiçbir sorun olmayacağını belirterek şunları söyledi şunları söyledi.

ORTAK AKILA ÖNEM VERİYORUM
"Sizlerle birlikte olmak istedim tanışalım hem de bir toplantıda hep beraber birlikte olalım istedim. Şimdi yaklaşık 20 gün oldu. Bu dönem içerisinde ilimizi tanımaya çalıştım. İlçelerimizi şu ana kadar bitirdik. İnşallah bundan sonraki ilçe ziyaretlerimizde sizlerle de birlikte olacağız. Yani üyelerimizin ziyaretlerimizde bizlerle birlikte olurlarsa orada iki problemleri birlikte değerlendirme ve bundan sonraki problemleri çözümleri konusunda birlikte hareket edebilme imkanınız olacaktır. Şimdi biz genel idarenin burada ki temsilcisi konumundayız. Yerel ve genel anlamda iki yönlü görevimiz var. Bugün sizlerle birlikte olmamızın sebebi de işte bu, yerel görevler ilçelerimizi köylerimizi tamamındaki ilimizin Eğitim Kültür Sağlık altyapı ulaşım gibi değişik alanlardaki tüm problemleri birlikte çözmek durumundayız. Bunu yaparken öncelikle tabii kaynaklarımızın verimli kullanılması önemli. Çünkü biz kaynakları sınırsız olan bir toplum değiliz kıt kaynaklarımız sınırsız ihtiyaçlarımızı giderilmesinde kullanılacak. Çünkü kaynaklar kıt ama ihtiyaçlar sınırsız. Verimliliği ön planda tutarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Yine ortak akılla önem veriyoruz.  Yani ortak akıl derken herkesin bu alanda söyleyebilecekleri önerebilecek leri neler varsa bunlar hep birlikte inşallah dikkate alacağız.
Hepimiz vatandaş için varız, vatandaşımız yoksa bizlerin de burada bulunmasının bir anlamı yok, zaten olamayız onun için farklı siyasi partilerden farklı görevlerde ifade etsek meclis üyeleri olarak sizler  kamu görevi olan seçilmişlersiniz.
Bizler vatandaşımıza hizmet için ortak paydada buluşmak zorundayız. Bunu da başarabilecek tecrübe ve bilgi hepimizde var.  Benim  20 güne yakın sürede gördüğüm şey bu ilçelerimizin bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan sıkıntıları muhakkak var, köylerin bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanan sıkıntılar var ancak bunların çözülebilir sıkıntılar olduğunu da görüyoruz. El ele verdikten sonra çözülmeyecek hiçbir şeyin olmadığını da düşünüyorum. 

KAYMAKAMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇERSİNDE OLUNUZ
Konuşmasında İl Genel Meclisi Kaymakamlar ile işbirliği içerisinde olmalarını tavsiye eden Vali Mustafa Tutulmaz sözlerine şekilde devam etti:
"Kaymakamlarla rakip değilsiniz. Problemleri birlikte çözelim. İlçemize problemleri birlikte kafa yoralım derseniz bunda da başarılı olacağımızı düşünüyorum. Çünkü Kaymakam arkadaşlarımızın çoğu yetkili ve tecrübeli kişiler. Onlar da bu işleri çözmek çok daha kolay olacaktır.
 Onların değişik il ve ilçelerdeki tecrübelerinden faydalanmanızı tavsiye ederim çünkü hepsi buraya kadar birkaç vilayette görev yaparak yerleşmişlerdir. Oralardaki tecrübeleri vardır muhakkak onlardan da iyi bir şekilde faydalanırsınız kazanan beldelerimiz köylerimiz, ilçelerimiz olacaktır .İşbirliği yapalım bunun başka yolu yok.


ÇÖZÜLMEYECEK HİÇBİR PROBLEM YOKTUR
32 yıldır devlet tecrübesi olan bir bürokrat olarak çözülmeyecek hiçbir sorun olmayacağını belirten Vali Tutulmaz şunları söyledi.

"32 yıldır devlet tecrübesi olan bir kişi olarak bugüne kadar çözülmeyecek hiçbir probleminin olmadığını yaşayarak gördüm. Her problem çözülür ama bunun bir tek şartı sorunları çözme iradesini konulması gerekir. Bu konulduktan sonra, işbirliği yaptıktan sonra her problem çözülür."

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi