Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çufalı mesajında: 

“Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan, yetiştirdiği evlatlar ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız medeni toplum olmanın en önemli göstergesidir.

Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir. Kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan hayati bir yatırımdır. Toplumumuzda her alanda başarılı kadınların var olması, ülkemizin eğitimli, bilinçli ve kalkınmış bir ülke olması için bize güç verecektir. 

Toplumun sosyal ve ekonomik hayatta elde ettiği bütün başarılarda önemli roller üstlenen kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Toplumun bütün bireyleri olarak şiddet olgusu ile mücadele etmeli ve kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, annelik rolüyle yeni nesillere şekil veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi