Cuma Hutbesinde Kudüs'ün zalimlerin işgalinden kurtulması için dua edildi

İsrail'in Filistin-Gazze de canice işlediği saldırılarda yüzlerce Müslüman din kardeşimizin öldürülmesine Türkiye'de öfke Seli artarak devam ediyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde camilerde Cuma hutbesinde, "ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’yı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah’ım!. Ya Rabbi! Miracın basamağı Mescid-i Aksâ’yı korumayı, bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara ve bizlere nasip eyle"diye dua edildi 

Hutbede "Hak ve hukuk tanımayan, insaf ve vicdandan yoksun zalimler, Filistin’deki kardeşlerimizin topraklarını işgal etmeye, çocuk, yaşlı, kadın demeden canice saldırmaya devam ediyor. Geliniz, duaların kabul edildiği bu icabet vaktinde ellerimizi açıp Rabbimize yalvaralım" denilerek şu şekilde dua edildi:

"Hak ve hukuk tanımayan, insaf ve vicdandan yoksun zalimlerin Filistin’deki kardeşlerimizin topraklarını işgal etmeye, çocuk, yaşlı, kadın demeden canice saldırmaya devam ettikleri ifade edilen hutbede, "Geliniz, duaların kabul edildiği bu icabet vaktinde ellerimizi açıp Rabbimize yalvaralım:
Ya Rab! Sen kimsesizlerin sahibi, mazlumların sığınağısın, bizlere rahmetinle muamele eyle.
Sen bizim Mevla’mızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle.
Şu mübarek günler hürmetine, ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’yı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah’ım!
Ya Rabbi! Miracın basamağı Mescid-i Aksâ’yı korumayı, bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara ve bizlere nasip eyle.
Allah’ım! Evlerinden yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan mazlum bütün Müslümanlara kurtuluş nasip eyle.
Mazlumların umudu, gariplerin yurdu cennet vatanımızı ve aziz milletimizi her türlü tehlikeden koru Allah’ım!

Cuma hutbesinde ayrıca Vakıfların İslam’ın bütün varlık âlemine karşı şefkat ve merhametinin müesseseleşmiş hali oldu ifade ederek vakıfın önemine değinildi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi