Bakanlar deprem bölgesinde Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle 22 vatandaşımız hayatını kaybetti, enkaz altından 39 kişi sağ olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bölgede incelemelerde bulunuyor. Deprem nedeniyle afet ve kurtarma ekipleri ile Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi.Vatandaşlara ağır hasar gören binalara girmemeleri konusunda uyarılar yapılıyor. Halen artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD ve ilgili bütün birimler teyakkuz halinde bulunuyor.

TAZİYE MESAJLARI

Elazığ ve Malatya'da can kayıplarına yol açan ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı yayınladı.

Bölgede bütün tedbirlerin alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "

#Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik." dedi.

İlimizdeki siyasi parti temsilcileri de birer taziye mesajı yayınlayarak, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

İLİMİZDEN TAZİYE MESAJLARI

Hamdi Uçar

Ak Parti Zonguldak Milletvekili

Elazığ'ın #Sivrice ilçesinde meydana gelen #deprem de başta #Elazığ #Malatya ve hisseden çevre il ve ilçeler de yaşayan bütün vatandaşlara Çok geçmiş Olsun. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.

Zeki Tosun 

Ak Parti İl Başkanı

Elazığ’da meydana gelen ve aynı zamanda çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, vatandaşlarımızı korusun.

Ömer Selim Alan

Zonguldak Belediye Başkanı

#Elazığ ve çevre illerde hissedilen 6,8 şiddetindeki depremin can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum. Rabbim, beterinden korusun.

Necdet Sarı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı

Elazığ ve Malatya illerimizde meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailerine sabır ve başsağlığı dileklerimle, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Milletimizin başı sağ olsun, Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin.

Burak Erol

SP İl Başkanı

Allah'ım her türlü âfet ve belâdan, gece ve gündüz gelecek musibetlerden, kutsallığının nuruna, kutluluğunun büyüklüğüne, temizliğinin azametine sığınırım. Hayırdan başka bizi her şeyden koru, bize yalnız hayır ver Allah'ım.

Varol Demirköse

#Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türk milletinin başı sağ olsun.

Geçmiş Olsun Elazığ, Geçmiş Olsun Türkiye.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi