Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanun değişikliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildi.

Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanun değişikliği Cumhurbaşkanı  tarafından reddedildi.Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına ilişkin açıklamasında, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanun değişikliğiyle ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış ve veto etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiği kanun değişikliği, Anayasa'nın 89 ve 104'üncü maddeleri uyarınca bir kez daha görüşülmek üzere  Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geri gönderildi.
Söz konusu madde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 21 Kasım 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi oylarıyla kabul edilmişti. Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifi içerisinde yer alan 50'nci madde ile kömürlü termik santrallerin çevre mevzuatına uyum süresinin 31 Aralık 2019'dan 30 Haziran 2022'ye kadar uzatılması öngörülmüştü.

Editör: Haber Merkezi